DAVID EUGENE EDWARDS - SAM DE NEF

singer-songwriter
zondag
07
mei 2023
  • Orangerie
19:00
DAY OF SHOW 27.5
TICKET 24.5
BOTACARTE 21.5
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open (Orangerie)
20:00 Sam De Nef
21:00 David Eugene Edwards

Hypnotiserende preacher brengt de duistere kant van Americana

Wanneer

zo. 7 mei, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
David
Nouvelle banner nuits 23
"Sa musique a le Colorado qui lui coule dans les veines."
Focus Vif

Wovenhand keerde dit jaar na een afwezigheid van zes jaar terug met hun zwaarste album in lange tijd, ‘Silver Sash’. Maar dat is nog maar het begin voor David Eugene Edwards, de man achter de band. In 2018 bewees de ex-zanger van 16 Horsepower met het album ‘Risha’, dat hij samen maakte met Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten), dat hij ook solo nog veel te vertellen heeft. Het christelijke geloof waarin hij is opgegroeid speelt niet verrassend een grote rol in de thema’s die in zijn muziek aan bod komen: geloof, liefde, pijn, conflict en verlossing. Het zijn herkenbare onderwerpen die dankzij de atypische zware muziek bijzonder meeslepend gebracht worden.

Davids mix van country, Americana en blues rock is uniek, en wordt ook nog eens dat tikkeltje krachtiger door de sterke podiumpresence van de zanger. Met een nieuw solo-album voorzien voor 2023 is dit het moment om je te laten bezweren.

A Riverwood Arts Session: David Eugene Edwards - All Your Waves
Wovenhand - 8 of 9
Sam De Nef

SAM DE NEF

Sam De Nef is een jonge songwriter en componist uit Antwerpen. Zijn eerste album Dawn / Duskverschijnt in Oktober op UndayRecords. Sam vertelt verhalen die geïnspireerd zijn op persoonlijke ervaringen, op dromen en fictieve gebeurtenissen. Het resultaat is een meeslepend en indrukwekkend debuut. De eerste single Passerby’s Ghost, een intrigerend duet met Tenci (US), is net uit. Sam debuteerde in 2020 met een eerste EP, nam kort daarna samen met regisseur Ramy Moharam Fouad een concertfilm op in De Roma, en speelde sindsdien een mooie reeks shows op onder andereBoomtown, Werchter, OLT en Ancienne Belgique. Voor Studio Brussel nam hij een serie Engelse bewerkingen op van Nederlandstalige klassiekers.

Sam De Nef komt zijn debuutalbum dit najaar live voorstellen met een full band. Voor fans van: Adrianne Lenker, Elliott Smith, Alex G, Aldous Harding en Arthur Russell.

Sam De Nef - Rattle My Mind
zondag
07
mei 2023
DAY OF SHOW 27.5
TICKET 24.5
BOTACARTE 21.5
Koop tickets

Extra info

19:00 doors open (Orangerie)
20:00 Sam De Nef
21:00 David Eugene Edwards