DAN SAN - COLINE RIO

folk
zondag
07
mei 2023
  • Museum
19:30
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 Coline RIo
21:00 Dan San

Belgische indie-folkgrootheden zijn eindelijk terug met heerlijke nostalgie

Wanneer

zo. 7 mei, 2023

Waar

  • Museum

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
bannière nuits
« Frisson garanti, a fortiori sur scène. »
La Libre

DAN SAN

Het is zeven jaar geleden dat Belgische indie-folk helden Dan San hun laatste plaat ‘Shelter’ op ons loslieten, maar nu zijn ze eindelijk terug! Met ‘Hard days are gone’ kregen we al een eerste voorsmaakje voor hun binnenkort te verschijnen nieuwe album, en net zoals op hun eerste platen slaagt de band erin om licht te vinden in de duisternis. Het nummer wekt nostalgie op aan betere tijden, zoals een heerlijke zomer die nooit leek te eindigen, maar herinnert er ons tevens aan dat de minder goede tijden ook voorbijgaan. Het nummer klinkt heel typisch Dan San, zonder simpel kopieer- en plakwerk te zijn. Zoals bij hun eerder werk zit er een evolutie in hun geluid, die erin slaagt om folk zowel tijdloos als modern te laten klinken. Fans van bands als Grizzly Bear en Fleet Foxes die de band nog niet kennen, staan op het punt hun nieuwe favoriete artiest te ontdekken.

Dan San - Hard Days Are Gone
Dan San - The Unknown (27 Tapes at the Moon Music Studios)
Coline Rio

COLINE RIO

Voor sommigen was de lockdown van 2020 het begin van nieuwe hobby’s, voor Coline Rio betekende het een nieuw begin. Weg van haar band Inuït begon de zangeres uit Nantes solo-nummers te schrijven en op te nemen. Dat leverde in 2021 een eerste EP op, ‘Lourd et délicat’, vijf ijzersterke Franstalige popnummers die haar meteen meer dan 2 miljoen streams opleverden.

Haar muziek is een ware dialoog met haar luisteraar, waarin ze praat over onderwerpen die haar raken: de mens, de liefde, angsten, twijfels, … Begeleid door een delicaat geluid waarin gitaar, piano en synths de hoofdrol spelen, gaat Coline op zoek naar wat die dingen met haar doen, en wat ze erbij voelt. In de voorbije maanden kregen we al een aantal singles te horen van haar binnenkort te verschijnen debuutplaat, en de verwachtingen worden met elke release alleen maar hoger gespannen.

Coline Rio - Elle laisse
zondag
07
mei 2023
DAY OF SHOW 22.5
TICKET 19.5
BOTACARTE 16.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Grand Salon)
20:00 Coline RIo
21:00 Dan San

Partners