COURTNEY MARIE ANDREWS - DONNA BLUE

singer-songwriter
zondag
12
maart 2023
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

19:30 Ouverture des portes
20:00 Donna Blue
21:00 Courtney Marie Andrews

Grammy-genomineerde songwriter keert terug met strandalbum

Wanneer

zo. 12 mrt, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
“Brings to mind classic Bob Dylan and Joni Mitchell, but Andrews’ bell-clear voice and fearless message of introspection are unmistakably her own.“
Rolling Stone

Tijdens een zomer van introspectie en strandwandelingen, vond Courtney Marie Andrews eindelijk de tijd en de plek om zaken te verwerken en daarbij een nodig schuitje zelfliefde door haar systeem te laten sijpelen. CMA's nieuwe album 'Loose future' klinkt dan ook anders dan zijn voorgangers: vrijer, liefdevoller, zomerser. Samen met producer Sam Evian (Big Thief, Cassandra Jenkins) en muzikanten als Chris Bear (Grizzly Bear) en Josh Kaufman (Bonnie Light Horseman) creëerde de singer-songwriter en poëet uit Phoenix een dynamisch geluid, dat minder rootsy klinkt dan het materiaal op 'Old flowers'. Met die plaat werd Andrews in 2020 nog genomineerd voor een GRAMMY Award.

Courtney Marie Andrews - These Are The Good Old Days
Courtney Marie Andrews - Loose Future
DONNA BLUE

DONNA BLUE

Vintage indie pop die rechtstreeks uit de jaren 60 lijkt te komen, of nee… De soundtrack voor een Franstalige film uit de jaren zeventig. Of eerder een David Lynch-project? Het zou eigenlijk allemaal kunnen. Donna Blue maakt tijdloze muziek, die echo’s van voorbije decennia een hoofdrol laat spelen, zonder gewoon kopieerwerk te zijn. Na de release van hun eerste ep in 2017 werd reikhalzend uitgekeken naar een eerste langspeler, en die verscheen vorig jaar eindelijk met het veelgeprezen ‘Dark roses’. De plaat nodigt je uit om in het universum van Donna Blue te stappen, en als je de stap durft te zetten, krijg je een mysterieuze, verleidelijke, ongrijpbare en tragische wereld te horen.

Donna Blue - Solitaire
zondag
12
maart 2023
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

19:30 Ouverture des portes
20:00 Donna Blue
21:00 Courtney Marie Andrews