COACH PARTY

rock
woensdag
22
mei 2024
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Indierock met vleugen poppunk en grunge uit de UK

Wanneer

wo. 22 mei, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Coach Party
« Soon to be household names, Coach Party refused to be pencilled in to one genre, but still managed to retain consistency, coherency and identity on their debut record, a feat rarely seen – so keep an eye on them.”
Clash Magazine

Zangeres Jess Eastwood en gitarist Steph Norris ontmoetten elkaar dankzij hun gedeelde passie voor muziek, en het elkaar tegen het lijf lopen in de verschillende cultuurpodia van het Isle of Wight, hun thuis. Al snel zag het duo het potentieel in van hun samenwerking, en niet veel later voegden gitarist Joe Perry en drummer Guy Page zich bij de band. Hun inspiratiebronnen vind je niet allemaal even dicht bij huis: van klassieke bands als Nirvana, Sonic Youth en The Strokes, tot hedendaagse artiesten als Wolf Alice, The Big Moon en Tame Impala.

Het resultaat van die invloeden, gecombineerd met een viscerale behoefte om muziek te maken ondanks hoe ingewikkeld het leven soms wordt, is een stijl die indierock mengt met poppunk en grungerock. Die mix slaat aan, want zowel in het voorprogramma van Queens of the Stone Age als tijdens hun set op Glastonbury was de reactie van het publiek enorm. Nu is er ook een debuutalbum, ‘Killjoy’, een project dat laat horen dat het spectrum van de band enorm breed is, maar nooit z’n emotionele kant vergeet.

Coach Party - All I Wanna Do Is Hate
Coach Party - Musilac 2023 - ARTE Concert

Similar events

vrijdag
07
jun 2024
Cherry Glazerr

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
woensdag
22
mei 2024
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Partners