CLUB NIGHT x LES NUITS I GEANNULEERD

vrijdag
08
mei 2020
  • Orangerie / Rotonde

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

JACQUES GREENE live AV - SLIKBACK live - NYEGE NYEGE night ft. JAY MITTA & ANTI-VIRUS - CATU DIOSIS & AUTHENTICALLY PLASTIC - BUGA live release - LAURA PALMER live

Wanneer

vr. 8 mei, 2020

Waar

  • Orangerie / Rotonde
Jacques Greene

Jacques Greene

Jacques Greene is het alter ego van Philippe Aubin-Dionne. Deze dj en producer, born en raised in Montreal, mag zichzelf een van de grote namen binnen de hedendaagse elektronische muziek noemen. Hij wordt opgepikt omwille van zijn remixen, die steeds weer een geslaagde make-over geven aan het originele nummer. Daarnaast wordt Jacques door onder meer Katy B, Tinashe en How To Dress Well gevraagd voor producties, terwijl ook designer Rad Hourani en instituten zoals Tate Modern met hem in zee gaan. De Canadees' sound bereikt een nieuw hoogtepunt op 'Dawn chorus' waarop de verslavende melancholie, hartverwarmende beats en geïnspireerde invloeden uit r&b, garage en hiphop samensmelten tot een deels duizelingwekkend, deels cutting-edge housey geluid. "Intimate yet intense" schrijft Pitchfork; op Les Nuits stelt Jacques zijn nieuwe werk voor met een live AV show. 

Jacques Greene Boiler Room Montréal Live Set

Slikback

De jonge Kenyaanse producer Slikback verovert in sneltempo de harten van clubkids aller landen met een hedendaagse mix van bass, footwork, trap en grime. Hoe dat klinkt? Duister, abstract en onverbiddelijk. Hij maakt daarmee deel uit van een nieuwe garde producers die een soort post-industrieel arsenaal aan geluiden gebruikt om rauwe, dystopische en hyper-hedendaagse clubmuziek te maken. Slikback heeft zijn eigen label Hakuna Kulala, een imprint van Nyege Nyege Tapes. Hij speelde al op Dekmantel, Sonar en Unsound. Resident Advisor, Pitchfork en FACT Magazine behoren tot 's mans grootste fans. Zeggen dat Slikback momenteel de allergrootste sensatie is binnen de elektronische scene, is niet overdreven.   

Slikback | Boiler Room x Dekmantel 2019

Jay Mitta

Jay Mitta maakt wat we noemen singeli, een hyper dansbaar genre dat zijn oorsprong vindt in Dar Es-Salaam, de grootste stad van Tanzania. Deze nieuwe scene doet wat denken aan genres als kuduro, shangaan electro en zelfs een klein beetje gabber, hoewel die vergelijkingen toch ook weer een beetje scheef zijn. Anyway, lang moet je niet luisteren naar Jay's muziek om de danskriebels te pakken te krijgen. Met producties die voortdurend over de 180 bpm blijven, wordt het bijna fysiek onmogelijk om stil te staan wanneer de Tanzaniaan de controle overneemt. In 2019 verscheen de producers eerste album 'Tatizo pesa', een onwaarschijnlijk leutige explosie van spannende sisso sounds. Op Les Nuits wordt Jay Mitta vergezeld door de mc Anti-Virus!  

Jay Mitta feat Dogo Mjanja: TATIZO PESA

Catu Diosis

Catu Diosis, journaliste, styliste en teamlid van Nyege Nyege, is een onweerstaanbare kracht binnen de underground scene van Kampala, dé nieuwe hotspot van elektronische muziek. Met een reeks invloeden die gaan van Detroit techno tot afro-house verrast ze steeds met unieke dj-sets die open-minder, vooruitstrevend en vooral megadansbaar zijn. Catu Diosis is het gezicht van een nieuwe generatie platendraaiers die klaar is om haar plek te claimen.  

Catu Diosis | Nyege Nyege Festival

Authentically Plastic

De Oegandese performer, dj en producer Authentically Plastic is een nieuwe Nyege Nyege-gezicht dat lichtjes geniaal kwarto, gqom, acid techno en vogue beats mixt met een Noord-Oegandees sausje. Hun is een van de mensen achter ANTI-MASS, een radicaal feministische en queer club night die een safe space en een verzetsbastion vormt voor de outcasts van Kampala. Ondertussen wordt hen al geframed als de demon van de Nijl door conservatieve politici. Het gaat hen alleen maar feller maken, wat heerlijk gedemonstreerd wordt in Authentically Plastic's dj-sets.  

Authentically Plastic | Nyege Nyege Festival

Buga

Buga is dé rijzende ster van de Brusselse scene; een dj die backspint met zijn voet en een bijzondere specialisatie heeft voor bangers, maar ook een producer die met een speelse aanpak en een originele sound internationaal naam maakt. Zijn meest recente 7" op Boosterpack©/PRR! PRR! omvat twee onweerstaanbare ragers die throwback tech-breaks hypermodern en retecatchy doen klinken. Binnenkort mogen we een nieuwe release verwachten op Boomerang, het nieuwe label van Samuelspaniel dat met zijn inaugerele mix adelbrieven mocht ontvangen van FACT en The Guardian. Wees klaar voor Buga's takeover; hij stelt zijn nieuwe ep exclusief voor op Les Nuits Botanique met een zinderende liveshow. 

Laura Palmer

Laura Palmer is een muzikante uit Marseilles die zich gevestigd heeft in Brussel. Op jonge leeftijd begon ze op een mini roos gitaartje eerst muziek te maken. Intussen heeft de Française dat juweeltje ingewisseld voor Garageband en elektronische gear. Haar muziek wordt beïnvloed door nineties techno, hiphop, synthwave, pornosoundtracks en faux punk. Live opent ze een portaal naar een onweerstaanbare andere wereld die even mysterieus als intrigerend is.

Laura Palmer - Stop pretending you are not a monster
vrijdag
08
mei 2020

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Partners