CLOUD NOTHINGS - FERVENTS

rock
zondag
28
mei 2023
  • Orangerie
19:30
Day of Show 23.5
Ticket 20.5
Bota'Carte 17.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Fervents
21:00 Cloud Nothings

Celebrating the 10 year anniversary of ‘Attack On Memory’

Wanneer

zo. 28 mei, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Cloud Nothings
"one of the most reliably great units in underground music"
Stereogum

Cloud Nothings bestaat ondertussen al meer dan een decennium. Dat is behoorlijk wat tijd om ervaringen op te doen, jezelf te (her)ontdekken, en consequent pareltjes van albums af te blijven leveren. En ondanks dat het Britse kwartet niet de meest nostalgische groep is, heeft het de lessen van de voorbije elf jaar niet genegeerd tijdens het maken van hun nieuwste album ‘The shadow I remember’. Ze keerden ervoor terug naar de studio waar het voor hen allemaal begon, en maakten gebruik van songwriting practices die ze doorheen de jaren hebben opgepikt. Gelukkig levert dat geen nostalgia baiting op, maar net hun meest complete album tot nog toe. Wat niet niks is, voor een band die bestaat uit leden met elk nog een resem van andere muzikale projecten op hun conto.

‘The shadow I remember’ klinkt als het resultaat van een band die perfect op elkaar is ingespeeld, als rasmuzikanten die er door constante oefening in zijn geslaagd om nog maar eens hun grenzen te verleggen. Dat hoor je ook perfect in de live-versies van de nieuwe nummers. Mensen die de band eerder al aan het werk zagen op bijvoorbeeld Coachella, Primavera Sound, Bonnaroo en Pitchfork, weten dat Cloud Nothings er live in slagen om hun songs naar een nog hoger niveau te tillen. Kom dat vooral zelf ontdekken tijdens hun passage in Botanique!

Cloud Nothings "Stay Useless"
Cloud Nothings - Live on KEXP
Fervents

FERVENTS

We starten hectisch, vanuit punk & garagerock – en wordt vanaf daar geregeld heavier. Maar de melodie blijft als een baken overeind, en voor je het weet sta je met een verwilderde blik in je ogen mee te zingen met lyrics die je niet eerder hoorde. 3 ferme venten, geknipt voor wie FIDLAR, Wavves, Meat Wave, en IDLES wel weet te waarderen.

FERVENTS - Crossfire (Room Session)
zondag
28
mei 2023
Day of Show 23.5
Ticket 20.5
Bota'Carte 17.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Fervents
21:00 Cloud Nothings