Clipping. - KRANKk - Sharon Udoh

experimental, hip hop
woensdag
24
april 2024
  • Orangerie
19:00
BOTACARTE 24.5
TICKET 27.5
DAY OF SHOW 30.5
Koop tickets

Noise-rappers zoeken de limieten op van hun zelfopgelegde grenzen

Wanneer

wo. 24 apr, 2024

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
clipping
Banner Nuits 24

CLIPPING

Clipping zou je gerust de filmmakers van de noise-rap kunnen noemen. Zo was ‘Splendor & Misery’, hun album uit 2016, een sci-fi epic zoals enkel Kubrick of Nolan ze kunnen maken. Een aantal jaar later was er dan het horror-tweeluik ‘There Existed an Addiction to Blood’ en ‘Visions of Bodies Being Burned’, twee albums die evenveel te danken hebben aan Clive Barker als Bone Thugs-N-Harmony.

Als onderdeel van hun experimentele stijl legt de band zichzelf interessante limieten op. Alle muziek is gebaseerd op samples van geluiden uit de echte wereld, en Daveed Diggs rapt ook altijd in de tweede of derde persoon. Het resultaat is iets dat nu weer Death Grips oproept, dan weer My Bloody Valentine. Snoeihard, maar met de nodige humor, en tjokvol referenties uit de pop-cultuur.

clipping. - Work Work (feat. Cocc Pistol Cree)
clipping. - Full Performance (Live on KEXP)
krankk

KRANKk

Thomas Geysen (drums), Aram Abgaryan (toesten) en Willem Heylen (gitaar, electronica) studeerden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze elkaar vonden door hun liefde voor elektronische muziek. Het drietal groeide op met Jungle, Drum & Bass, Dubstep en UK Garage. 

Met een indrukwekkend repertoire van eerdere singles, waaronder "Crazy" (2019), "Don't Forget" (2020) en "Aftermath" (2021), heeft KRANKk zich stevig gevestigd in de Vlaamse muziekscene. Maar wat hen echt onderscheidt, is hun vermogen om samen te werken met andere artiesten, waardoor hun muzikale kwaliteiten tot ongekende hoogten worden gebracht. 

KRANKk houdt vast aan de rauwe, underground sound die hen definieert, maar ze gaan verder dan dat. Ze zoeken naar een unieke toegankelijkheid in hun muziek, waardoor luisteraars zich moeiteloos kunnen verbinden met hun creaties. Dit maakt hun muziek zowel diepgravend als voor iedereen toegankelijk.

Wat KRANKk bovendien onderscheidt, zijn de diepgaande thema's en teksten die ze in hun nummers verwerken. Deze voegen een extra laag van betekenis toe aan hun muzikale reis, waardoor luisteraars worden meegenomen op een intrigerende en boeiende reis. De muziek van KRANKk is niet zomaar vermaak; het is een ervaring die je raakt en je uitdaagt om dieper na te denken.

KRANKk remix - Lights Out (Taska Black)- immersive live version
sharon udoh

SHARON UDOH

Sharon Udoh is een queer componiste, pianiste en zangeres van Nigeriaanse en Amerikaanse afkomst. In haar werk laat ze de noties van gender los om zich te richten op menselijke complexiteit, chaos en relatie. Op het podium draagt ze soms de naam Counterfeit Madison, wiens optredens zijn beschreven als een kom hete soep, een tornado, een jalapeño peper, een Jackson Pollock schilderij, een bulldozer - gevaarlijk, maar zachtaardig en fascinerend.

Haar werk, zowel origineel als gearrangeerd, is geschreven in opdracht van het New York City Gay Men’s Chorus, het Gay Men’s Chorus of Los Angeles, het Twin Cities Gay Men’s Chorus, het Atlanta Women’s Chorus en D-Composed Chicago.

Don't Cry Wolf // Wex EP

Similar events

donderdag
25
apr 2024
Jeshi

Deuren

19:00

Waar

  • Orangerie
zondag
05
mei 2024
hip hop

Deuren

20:00

Waar

  • Rotonde
woensdag
24
april 2024
BOTACARTE 24.5
TICKET 27.5
DAY OF SHOW 30.5
Koop tickets