CLEMENTINE VALENTINE (PURPLE PILGRIMS) + CONSTANT SMILES

experimental, singer-songwriter
zaterdag
17
februari 2024
  • Witloof Bar
19:30
DAY OF SHOW 14.5
TICKET 11.5
BOTACARTE 8.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof)
20:00 Constant Smiles
21:00 Clementine Valentine

Twee getalenteerde groepen gespecialiseerd in de zachtheid van folk

Wanneer

za. 17 feb, 2024

Waar

  • Witloof Bar

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Clementine Valentine

CLEMENTINE VALENTINE

De zussen Clementine en Valentine Nixon putten uit hun nomadische familiegeschiedenis om hun liedjes te creëren: tussen oud en modern, paradijs en isolement, schoonheid en gebrokenheid, ritueel en het heden. Ze groeiden op tussen Nieuw-Zeeland en Hong Kong en speelden onder de naam Purple Pilgrims in de galerijen en concertzalen van verlaten gebieden. Al op jonge leeftijd maakten de zussen kennis met traditionele ballades door hun grootmoeder, dochter van de beroemde muzikant Davie Stewart.

Terwijl hun eerdere werk in eigen beheer werd geproduceerd en uitgebracht via cult underground labels, hebben Clementine en Valentine geleidelijk hun vak verfijnd om een nieuw, completer en verfijnder universum te creëren. Ze treden nu op onder hun respectievelijke voornamen en zijn gaan samenwerken met wereldberoemde muzikanten en producers, van producer Randall Dumm (Oneohtrix Point Never, Danny Elfman, Jim Jarmusch) tot de legendarische drummer Matt Chamberlain (David Bowie, Lana Del Rey, Fiona Apple). ‘The Coin that Broke the Fountain Floor’ markeert een scharniermoment in de creatieve evolutie van  het duo.

Clementine Valentine - Selenelion
Clementine Valentine - Time and Tide
Constant Smiles

CONSTANT SMILES

In de afgelopen vijf jaar heeft muziekcollectief Constant Smiles een indrukwekkende discografie geproduceerd, met als hoogtepunt ‘Kenneth Anger’, meesterlijk geregisseerd door geluidstechnicus Jonathan Schenke (Parquet Courts, Liars, Dougie Pool). Het album kreeg unaniem positieve kritieken van de pers en zag de cijfers van de band drastisch stijgen op streamingplatforms.

Constant Smiles kreeg eerder al erkenning voor hun debuutalbum ‘Paragons’, uitgebracht bij Sacred Bones Records. Het veelgeprezen project bevat twaalf emotioneel resonerende indiefolktracks die de confrontatie aangaan met begrippen als intimiteit, verslaving en menselijkheid.

Constant Smiles - I'm On Your Side
Constant Smiles - Gold Like Water

Similar events

dinsdag
20
feb 2024
glasser sfsf
experimental, pop

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde assis
zaterdag
09
mrt 2024
Mutual Benefit
folk, singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zaterdag
17
februari 2024
DAY OF SHOW 14.5
TICKET 11.5
BOTACARTE 8.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Witloof)
20:00 Constant Smiles
21:00 Clementine Valentine