CHOUK BWA & THE ANGSTRÖMERS + AVALANCHE KAITO

experimental, global, rock
zaterdag
11
november 2023
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Avalanche Kaito
20:50 Chouk Bwa & The Ångströmers

Uitzonderlijke blend van Voodoo, griot en Europese underground

Wanneer

za. 11 nov, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique

Avalanche Kaito en Chouk Bwa & The Ångströmers nemen ons mee op ontdekkingsreis daar waar Noord en Zuid elkaar ontmoeten, en dat op een uiterst unieke manier. Avalanche Kaito haalt inspiratie bij de West-Afrikaanse griots, en laat die traditie heropleven in de Brusselse underground scene. De Haïtianen van Chouk Bwa brengen dan weer de Voodoo cultuur tot over de oceaan en laten hun ritmes en zang evolueren dankzij de analoge elektronica van de Ångströmers.

Met de steun van twee van Europa’s hottest labels - Glitterbeat in het geval van Avalanche Kaito en Bongo Joe voor Chouk Bwa & The Ångströmers - komen de artiesten niet zomaar na elkaar elk een set spelen. Nee, speciaal voor de bezoekers van onze Rotonde creëren ze iets speciaals, een unieke manier om de Europese tour van Chouk Bwa & The Ångströmers af te sluiten. Niet te missen dus!

Chouk Bwa & The Ångstromers

CHOUK BWA & THE ANGSTRÖMERS

Chouk Bwa trad voor het eerst op in Europa in  2015 op het Roskilde Festival. Dat optreden werd zo gesmaakt dat ze al snel over heel Europa konden toeren. Tijdens die tour raakte de Voodoo band in contact met het Brusselse duo The Ångströmers, en er ontstond meteen een klik. Samen combineren ze dub met Haïtiaanse ritmes en spiritualiteit, wat leidt tot een ervaring die je even wegvoert van deze aardbol. Ondertussen hebben Chouk Bwa & The Ångströmers al opgetreden in Haïti en op meerdere Europese festivals. In 2020 verscheen via Bongo Joe hun eerste gezamenlijke album ‘Vodou Alé’, en in oktober komt opvolger ‘Somanti’ eraan.

Chouk Bwa & The Ångstromers - Move Tan
Chouk Bwa & The Ångströmers live at Supervue, Liège - July 2022
AVALANCHE KAITO

AVALANCHE KAITO

Avalanche Kaito zou je kunnen omschrijven als ‘grrriot punk noise’. Zanger Kaito Winse komt uit een traditionele griot familie uit Burkina Faso, en ging in de Brusselse underground scene op zoek naar een manier om die traditie op een vernieuwende wijze verder te zetten. Het is hier dat hij drummer Benjamin Chaval en gitarist Nico Gitto ontmoette, een Belgisch punk noise duo. Samen laten ze de griot traditie nieuwe horizonten opzoeken in een explosieve combinatie.

Avalanche Kaito - TOULELE
Avalanche Kaito - Douaga (Live on KEXP)

Similar events

woensdag
22
nov 2023

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
donderdag
02
mei 2024

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zaterdag
11
november 2023
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Avalanche Kaito
20:50 Chouk Bwa & The Ångströmers