CAROLINE - MABE FRATTI

rock
woensdag
27
april 2022
  • Grand Salon (Museum)
19:30
EARLY BIRD TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open
20:00 Mabe Fratti
21:00 caroline

Hypnotiserende broken loops voeren je mee langs dromerige soundscapes

Wanneer

wo. 27 apr, 2022

Waar

  • Grand Salon (Museum)

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Caroline
Banner-Nuits-2022---750x50
"the UK band’s debut accomplishes something nearly impossible for a largely instrumental post-rock album: to project urgency and timelessness simultaneously."
Pitchfork

Het Londense caroline timmert sinds 2017 langzaam maar zeker aan zijn muzikale weg. Van een trio dat vooral improvisatie-sessies speelde, groeide de groep uit tot een achtkoppig geheel. Improvisatie blijft wel de basis voor het geluid van caroline, repetitie en gelaagdheid vormen de andere ingrediënten. Vanuit zeer uiteenlopende invloeden als midwestern emo, Appalachian folk, minimalistisch klassiek en verschillende soorten dance muziek ontstaan zo atmosferische, meeslepende stukken muziek. Eerste single ‘Dark Blue’, uitgegeven door Rough Trade, bouwt voort op een steeds herhalend gitaarlijntje, en waait uit in een dromerig geluid dat niet zou misstaan op de discografie van American Football. Nieuwe single ‘Skydiving Onto The Library Roof’ is dan weer gebaseerd op een ‘broken loop’. Kom in het Grand Salon mee verdwijnen in de unieke wereld van caroline!

caroline | Pool #2 - Skydiving onto the library roof
caroline - Good morning (red)

MABE FRATTI

De lockdown van 2020 dwong iedereen om het beste te maken van een uitdagende situatie. Voor de in Guatemala geboren Mabe Fratti was het echter een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn. Ze bracht die tijd door in La Orduña, een artistiek collectief net buiten Mexico City. Daar creëerde ze met haar cello, synths en natuurgeluiden haar tweede plaat ‘Será Que Ahora Podremos Entendernos?’, ofwel ‘Zullen we elkaar nu wel kunnen begrijpen?’. Haar zachte zang en de veelzijdigheid waarmee ze haar cello bespeelt bloeien uit in ruime soundscapes waarin een gevoel van onbehagen nooit helemaal weg is. Het maakt allemaal deel uit van haar poging om te communiceren met een ingebeelde ander, wat telkens mislukt en uitdraait op mijmeren over onbeantwoorde vragen.

“Cobweb-delicate, stunningly beautiful experimental pop.”
Bandcamp
Patch Notes: Mabe Fratti
woensdag
27
april 2022
EARLY BIRD TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

19:30 doors open
20:00 Mabe Fratti
21:00 caroline