BRNS - EOSINE

rock
zondag
30
april 2023
  • Rotonde
20:00
DAY OF SHOW 21.5
TICKET 18.5
BOTACARTE 15.5
Uitverkocht

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Eosine
21:30 BRNS

Afscheid van de meest dansbare indie rock van Europa

Wanneer

zo. 30 apr, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
Nouvelle banner nuits 23
Concert d'adieu pour le groupe d'indie le plus dansant d'Europe

Sinds BRNS bijna een decennium geleden het hitje ‘Mexico’ op ons los liet, heeft de band zijn titel van Grote Belofte meer dan ingelost. De indie rock van de Brusselaars is van het spannendste dat de Belgische scene te bieden heeft, en bewees dat nog maar eens op recentste plaat ‘Celluloid swamp’. De plaat, opgenomen samen met geluidstechnicus Alexis Berthelot (Frank Ocean), klinkt als een viertal dat bevrijd is, dat zijn creativiteit de vrije loop mag laten gaan.

Invloeden zijn er uit diverse hoeken, van math rock tot tribal, van post-rock tot dance, maar het geheel is exclusief BRNS. Hun strakke ritmes en heerlijke baslijnen garanderen beweging in je heupen, nog voor je het goed beseft. Dat ondervond al menig publiek over heel Europa, maar ontdek het vooral zelf een laatste keer tijdens hun afscheidsshow in de Botanique!

BRNS - Suffer
BRNS - Inverted (live session)
eosine

EOSINE

Even wegdromen bij sfeervolle shoegaze of etherische dreampop, het is een heerlijk gevoel. Daarbij denken we al snel aan iconische bands als Slowdive of Beach House, maar de toekomst van het genre is gewoon op eigen bodem te vinden. Eosine komt uit Luik, en is de band rond frontvrouw Elena Lacroix. Twee jaar geleden verscheen hun debuut EP ‘Obsidian’ via JauneOrange, en de weelderige sound en indrukwekkende vocals grepen luisteraars meteen naar de keel.

Vorig jaar kregen we nieuwe single ‘Ciarán’ te horen, een nummer dat het talent van de band alleen maar bevestigde. Heerlijk melancholisch, heen en weer schipperend tussen warme sferen en koude melodieën. En natuurlijk de nodige portie feedback. Het leverde Eosine een karrenvracht aan prijzen op tijdens de laatste editie van Concours Circuit, zeg maar de Franstalige tegenhanger van Humo's Rock Rally.

Eosine - Ciarán
zondag
30
april 2023
DAY OF SHOW 21.5
TICKET 18.5
BOTACARTE 15.5
Uitverkocht

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Eosine
21:30 BRNS

Partners