BOTA BY NIGHT: LISTEN FESTIVAL x SLAGWERK x HE4RTBROKEN

electronic
zaterdag
30
mrt 2024
zondag
31
mrt 2024
  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar
23:00
DAY OF SHOW : AFTERPARTY 21
TICKET : AFTERPARTY 18
Koop tickets

Extra info

23:00 doors open
23:15 Atopos (Rotonde)
00:00 Heartbroken 'DJ set' (Orangerie)
00:45 Loto Retina (Rotonde)
01:00 DOSS (Orangerie)
01:15 Munix (Rotonde)
02:00 aya (Orangerie)
02:15 Dida & DJ Startup (Rotonde)
03:30 Slagwerk (Orangerie)

Wanneer

30 maart 2024 to 31 maart 2024

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar

Deuren

23:00

Organisatie

Botanique & Listen Festival
listen after

 

Sinds de eerste editie in 2016 is Listen Festival uitgegroeid tot hét evenement voor fans van elektronische muziek in Brussel. Listen vindt plaats in enkele van de meest emblematische culturele en uitgaansgelegenheden van Brussel, waaronder de Botanique en de Église Notre Dame de Laeken.

Afterparty: HE4RTBROKEN x Slagwerk

Op 30 maart, na concerten van internationaal en lokaal talent, verleng je de nacht met Slagwerk en HE4RTBROKEN, wereldberoemd om hun cutting-edge programmering. Kom en (her)ontdek Atopos, aya, Dida & DJ Startup, Doss, Loto Retina, Munix en een aantal DJ’s onder leiding van HE4RTBROKEN en Slagwerk.

Combo-tickets voor de hele avond (live + afterparty) zijn verkrijgbaar tegen een voordeeltarief.

Atopos

ATOPOS (LIVE A/V)

ATOPOS is het duo DJ Kit en Ariane Kiks, die tussen Parijs en Brussel wonen. Samen proberen ze sacrale popervaringen te creëren door automatisch gestemde zanglijnen te gebruiken en producties te vervangen door alleen maar koren, om zo de lichtgevende en gecodeerde dimensie van deze twee elementen in de collectieve verbeelding te benadrukken.

Ariane is freelance fotografe en te horen op Lyl Radio met het programma *Xwishes, en op Internet Public Radio voor het programma Veil01 met Evida. Alex is een muziekproducer, en een derde van de band Planet 1999 (PC Music).

Atopos w/ arianekiks & city-links | Kiosk Radio 22.11.2022
aya

AYA

aya is een rasechte inwoner van het noorden van Engeland. Haar werk richt zich op de transfigurerende kracht van herinneringen en ervaringen op het menselijk lichaam. In oktober 2021 bracht ze haar langverwachte debuutalbum ‘im hole’ uit bij Hyperdub. In 11 tracks beweegt de artieste zich tussen experimentele clubsounds en psychedelische kleuren.

Met talloze samenwerkingen, met onder andere Local Action, 2BReal, Tri Angle Records, Astral Plane Recordings en Wisdom Teeth, is ze nu samen met BFTT mede-eigenaar van het YCO-label. Naast haar filantropische werk werkt aya al drie jaar samen met NTS Radio voor een maandelijkse residentie.

aya | Boiler Room SYSTEM: Manchester

DIDA & DJ STARTUP

 

Dida is zowel Dennis Vanderauwera’s artiestennaam als zijn bijnaam: een sprekend voorbeeld van zijn voortdurende flirt met de grens tussen het formele en het informele. Dida ziet domheid en genialiteit als twee componenten van hetzelfde geheel.

De dj en componist maakt tracks die zowel complex als toegankelijk zijn, zoals zijn laatste project ‘Waes Hael’, dat rond kerstmis 2021 werd uitgebracht. Live kun je een soortgelijke kronkelige sfeer verwachten, die zijn visie op klassieke muziek en zijn scherpe gevoel voor drama demonstreert. Van stotteren tot stomheid omgezet in muziek, onthult Dida zijn aantrekkingskracht tot de domme Vlaming, waarbij hij niets onaangeroerd laat.

Voor dit concert in de Botanique wordt Dida op het podium bijgestaan door DJ Startup.

DIDA - Going Nuts
dj startup — team building boot camp
Doss

DOSS

In de afgelopen tien jaar is het pseudoniem Doss een visie gaan vertegenwoordigen die steeds zeldzamer wordt in de dancescene: niet alleen een geluid, maar een ethos, een spanning, een assemblage van ongelijksoortige stemmingen die samensmelten rond een enkel idee.

Vanaf haar debuut in 2014 tot op heden heeft de beatmaker, zangeres en DJ geëxperimenteerd met vele middelen, gebruikmakend van drumbeats of vocale verdraaiingen. Uiteindelijk worden de composities van Doss het best gedefinieerd door haar slogan: “Het is de muziek”. Je hoeft er geen etiket op te plakken.

Doss - Look
Loto Retina

LOTO RETINA (LIVE)

A live performance in which a semi-dancing chaos is composed with velocity and fantasy, inhabited by struck, scraped, caressed percussions and semi-humanoid onomatopoeia. The samples are jostling and jumping around like in a cartoon.

Loto Retina live 2 (META 16/11/2023)

MUNIX (LIVE A/V)

Na een aantal jaren te hebben deelgenomen aan samenwerkingsprojecten (nevrland, Heartbroken, Folie Douce), onthulde Benjamin Munix in mei zijn eerste solo EP, ‘Left Out’. De zes tracks tellende EP werd uitgebracht via Worldwide Unlimited (het communityproject van DJ Python) en City Links Recordings, en bevat composities die hij samen met DJ Kit (Planet 1999) heeft geproduceerd.

Zwevend tussen ambient en clubmuziek, maar even rijk aan verwijzingen naar shoegaze, hiphop en punkrock, dient ‘Left Out’ als een introductie tot een universum dat gekweld maar altijd hoopvol is. Munix concentreert zich op texturen en melodieën, waarbij hij werkt met een minimalistische aanpak voor een maximaal effect. Zijn composities weerspiegelen de emoties die gepaard gaan met de overgang van adolescentie naar volwassenheid en lijken een zoektocht naar geluk en vrijheid door middel van melancholie en eenzaamheid.

Munix - 10 Years

Similar events

zaterdag
30
mrt 2024
sten_x_botanique.j

Deuren

18:30

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar
vrijdag
05
apr 2024
Pxssy Palace

Deuren

23:00

Waar

  • Witloof Bar
zaterdag
30
mrt 2024
zondag
31
mrt 2024
DAY OF SHOW : AFTERPARTY 21
TICKET : AFTERPARTY 18
Koop tickets

Extra info

23:00 doors open
23:15 Atopos (Rotonde)
00:00 Heartbroken 'DJ set' (Orangerie)
00:45 Loto Retina (Rotonde)
01:00 DOSS (Orangerie)
01:15 Munix (Rotonde)
02:00 aya (Orangerie)
02:15 Dida & DJ Startup (Rotonde)
03:30 Slagwerk (Orangerie)