Bota By Night

electronic
vrijdag
06
september 2024
  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar
20:30

Wanneer

vr. 6 sep, 2024

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Witloof Bar

Deuren

20:30

Organisatie

Botanique
wutangu

WUTANGU

Wutangu woont sinds 2022 in Dakar, en veroverde eerst de Europese scene met haar in Brussel gevestigde collectief ‘Leaving Living Dakota’, voordat ze zich vestigde als fulltime DJ. Ze is curator en resident bij Oroko - een onafhankelijk radiostation in Ghana - en haar muziek is een briljante mix van elektronische muziek uit Afrika en de diaspora, Zuid-Amerika en de UK.

Geprogrammeerd op het NYEGE NYEGE Festival in Oeganda, het Bushman Festival in Ivoorkust, Electrafrique in Senegal en de Beursschouwburg in onze hoofdstad, keert Wutangu nu terug naar Brussel om golven te maken in de Botanique.

Manuka Honey

MANUKA HONEY

Met chaos, sensualiteit en extatische beweging in haar producties heeft Manuka Honey in slechts een paar jaar tijd een strakke catalogus samengesteld van EP’s, remixes en singles die de energie van Latijns-Amerikaanse en Caribische dansgeluiden omzetten in radicaal nieuwe structuren. Marissa Malik, DJ, producer, multidisciplinair artiest en professioneel astroloog, wordt gedreven door de complexe alchemie van de dansvloer en verwijst net zo vaak naar experimentele geluiden als naar cumbia of Dominicaanse dembow.

De droomachtige wereld van Manuka Honey zit vol met grillige, psychedelische synths, stuiterende bassen en beukende percussie. Overal waar ze optreedt, van het Nederlandse festival Rewire tot de Berlijnse Panorama Bar, doordrenkt ze de kinetische klanken van de diaspora met een stormachtige, industriële druk.

Manuka Honey | Boiler Room Miami: El Perreo
Sote

SOTE

 Ata Ebtekar, beter bekend als Sote, is een componist van elektronische muziek en geluidskunstenaar uit Teheran, Iran. Zijn voorliefde voor rijke geluiden en texturen komt tot uiting in verschillende vormen van muziek, zoals hardcore clubgeluiden, samenwerkingen tussen akoestische (traditionele) en elektronische instrumenten en experimentele elektronica solo - waardoor Ebtekar een artiest is die zich net zo goed thuis voelt in concertzalen, galerieën of clubs.

In de afgelopen drie decennia heeft hij werk uitgebracht op labels als Warp, Sub Rosa, Morphine, Diagonal en Opal Tapes. ‘Ministry of Tall Tales’, dat afgelopen februari uitkwam, is een compositie van elektronische muziek die reflecteert op de hyperbolische orkestraties van de huidige politieke en sociale gebeurtenissen. Sote maakt vakkundig gebruik van de koude, onverschillige mechanisme van moderne productiesoftware en verkent cruciale begrippen als desinformatie, vooringenomenheid, sektarisme, corruptie en uiteindelijk angst. Belonende muziek voor liefhebbers van gepassioneerde verhalen, een gevoel van uitgestrektheid en synths.

Reign Of Insanity
Gem&I

GEM&I

Yasmina Tayoub aka GEM&I is een danseres, choreografe en DJ die in Brussel woont. Ze is een residente van Lyl Radio, wiens show is vernoemd naar haar geliefde Lilith, waar zij en haar gasten hun passies en geheimen verkennen door middel van muziek en poëzie.

Ze is ook residente van Kiosk Radio en zeer actief in de Brusselse muziekscene, waar ze de horizonten van haar verschillende liefdes doorkruist: GEM&I vaart tussen Dream’n’Bass, jungle, trip hop, etherische dreampop en andere gesyncopeerde odysseys waar ze plezier beleeft aan het spelen met ritmes.

Gem&I @ Kiosk Radio 20.04.2024
LazerGazer

LAZERGAZER

Iedere clubbezoeker in Nederland kent LazerGazer, wiens bass-heavy clubsets in zalen als Kanaal 40 en Garage Noord haar een reputatie hebben opgeleverd als een van de meest toonaangevende boekers in de Amsterdamse scene. De in Damascus geboren DJ en beeldend kusntenaar verweeft naadloos sonische patches, schommelend tussen bas, percussie, breaks, elektro en alles daar tussenin, en vertaalt alle genres door een experimentele filter.

De laatste jaren is LazerGazer on the rise, en speelde ze op podia als Rewire Festival, De School in Amsterdam, Ankali in Praag en het Lente Kabinet Festival. Met een creatieve benadering van mixen en selecteren die moeilijk te voorspellen is, van klassieke house en Britse garage tot hedendaagse club- en basmuziek. Haar selecties eren vaak haar Syrische afkomst door hun morphing ritmes en melodieuze gevoeligheden, terwijl ze immens actueel blijven.

LazerGazer | Boiler Room Berlin: Sawt Syria
Maoupa Mazzocchetti

MAOUPA MAZZOCCHETTI

Maoupa Mazzocchetti, een Franse componist, dj en multi-instrumentalist uit Brussel, opereert in de elektronische sfeer als een vrije elektron. Op basis van gevarieerde, verfijnde en ongelooflijk dansbare geluiden neemt de Fransman ons met elk nieuw project mee op een reis naar nieuwe sonische sferen, waarbij hij voortdurend schommelt in zijn muzikale benadering. Zijn constante experimenteren heeft van Maoupa een sleutelfiguur in de elektronische muziekscene gemaakt die al op een aantal legendarische podia heeft gespeeld, waaronder Berghain, Boiler Room, Unsound en NTS.

Op zijn nieuwste EP, ‘Cilicio’, die eind maart uitkwam, waagt Mazzocchetti zich met brio aan reggaetongeluiden, zonder zijn gebruikelijke sonische verkenningen uit het oog te verliezen. Het resultaat is muziek die nog dansbaarder is dan gewoonlijk en die de menigte zeker in beweging krijgt.

Maoupa Mazzocchetti : Wondrin' (DJ set) | Rinse France
Toumba

TOUMBA

Toumba is een producer en DJ uit Amman in Jordanië, die in het echte leven gewoon Yazan Zyadat heet. Hij is een van de meest veelbelovende opkomende talenten in de hedendaagse dancescene. Zijn muziek wordt gekenmerkt door krachtige, ongrijpbare beats, verrijkt met invloeden die diep geworteld zijn in zijn Jordaanse roots en het gebruik van vele muzikale innovaties die specifiek zijn voor zijn regio, wat Toumba tot een veelzijdig talent maakt.

De projecten die hij in 2023 uitbracht getuigen hiervan, met drie EP’s in het bijzonder. ‘Petals’ verkent de Levantijnse microtonaliteit, ‘Janoob’ (wat ‘zuid’ betekent in het Arabisch) wordt gekenmerkt door donkerdere, meer futuristische geluiden, en ‘For Palestine’ bevat niet eerder uitgebrachte tracks, waarvan alle opbrengsten zullen worden gedoneerd aan Medical Aid for Palestine.

Toumba | Boiler Room x Primavera Sound Madrid x Cupra
Peenoise

PEENOISE

Gilles Vandecaveye-Pinoy en Cesar De Sutter-Pinoy maken al sinds hun kindertijd samen muziek. Hun muziek is verontrustend en catastrofaal, maar ook warm en aanstekelijk. Door het experimenteren van de band en de frisse, speelse zoektocht naar een geheel eigen geluid komt de eigenheid van hun muziek heel prominent naar voren. Na de release van een in eigen beheer uitgebrachte EP in 2017 en een verdiende overwinning in de Belgische Sound Track muziekwedstrijd, keerden de broers terug naar de studio om een debuutalbum ‘Forevergem’ op te nemen.

Nu keren ze terug met de vrucht van drie jaar werk, getiteld ‘Straight Lines, Strange People’, een album dat de soundtrack zou kunnen zijn van een futuristisch-barokke film die nog niet bestaat. Om het te maken trokken de broers zich terug uit de stad en hun comfortzone naar donkere bossen, groene velden en besneeuwde bergtoppen. In dit album bestaan humor, duisternis en surrealisme naast elkaar. Ze zijn nog verder gegaan in hun onderzoek en experimenteren en hebben muziek gemaakt die bijna volledig instrumentaal is. Slechts af en toe verschijnt er een menselijke stem die op poëtische wijze reflecteert op het leven. Het resultaat is verontrustend, vreemd en ontroerend tegelijk.

Peenoise - Again [Official Video]
SA

SALENTA + TOPU

Topu et Salenta se sont rencontrés en 2018 chez un ami commun à Bed-Stuy, Brooklyn. Leur connexion a été instantanée : bien que le duo n'enregistrait pas avec l'intention de publier la musique qu'il produisait, la toute première session jouée ensemble s'est finalement retrouvée sur un album. Il émane de « Moon Set, Moon Rise » (2021) une sensation sereine, née de sessions d’improvisation discrètes qui se sont transformés en une suite d’instrumentaux délicats et subtilement lo-fi pour violoncelle et piano. Les touches traversent l'espace sur la pointe des pieds à certains moments, et pirouettent de manière extatique à d'autres. Le violoncelle fournit une colonne vertébrale sonore qui brille comme de l’ambre. Les deux artistes, ainsi que leur communauté d'ami·e·s et de collègues musicien·ne·s, considèrent la musique comme un moyen de guérison. Topu et Salenta espèrent que les auditeur·ice·s ressentiront la paix et la libération qu’il et elle ont éprouvées en créant ces chansons.

Salenta + Topu - Moon Set, Moon Rise Select this item
CS + Kreme

CS + KREME

CS + Kreme zijn Conrad Standish en Sam Karmel, twee Australiërs die trage, hallucinerende muziek maken. In de afgelopen jaren heeft het duo een reeks ongelijksoortige platen uitgebracht op gelijkgestemde labels: Total Stasis, Wichelroede, Efficient Space, Reel Torque en The Trilogy Tapes. In 2022 brachten ze hun laatste bijdrage aan The Trilogy Tapes uit in de vorm van een nieuw album, ‘Orange’. Die plaat is opgebouwd uit zinderend ritme en indringende zang. Het album is erg origineel, alsof het duo helemaal opnieuw is begonnen en een andere weg is ingeslagen naar het onbekende.

Ze overstijgen stijl en ruimte en volgen geen muzikale filosofie, maar eerder een vloeiende praktijk. Aangetrokken als motten tot de liminale staat, schrijven ze langzame, meditatieve ‘horizontale muziek’ die put uit zware dub processing, radicale post-punk en ambient. In 2023 schreven ze nieuw materiaal en bereidden ze zich voor op een nieuwe reeks Europese concerten.

Bassline