BOTA BY NIGHT

electronic, experimental
zaterdag
29
april 2023
  • Orangerie + Rotonde + Museum
23:00
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Uitverkocht

Extra info

23:00 Eden Samara
23:30 Sagat (live)
00:00 Carmen Villain
00:00 Clara! (creation)
00:45 Space Afrika (live)
01:00 Lyzza
01:05 Ben Bertrand
02:00 Uniiqu3
03:00 Yung Singh

SPACE AFRIKA - SAGAT - YUNG SINGH - UNIIQU3 - EDEN SAMARA - LYZZA - CLARA!

Wanneer

za. 29 apr, 2023

Waar

  • Orangerie + Rotonde + Museum

Deuren

23:00

Organisatie

Botanique
BOTA BY NIGHT
Nouvelle banner nuits 23
space afrika

SPACE AFRIKA

Joshua Inyang en Joshua Reid noemen hun band Space Afrika een “product van zijn plaats en tijd”. Opgegroeid in Manchester is het tweetal al van jongs af aan blootgesteld aan een enorme variëteit aan (elektronische) muziek. Maar de betekenis mag je echt heel letterlijk nemen: het gaat om de tijd die de twee doorbrachten binnen in én buiten de nachtclubs van de UK. Het gaat ook over de plaats in de wereld die het tweetal momenteel innemen: als jonge mannen van diverse achtergronden, binnen een post-Brexit Verenigd Koninkrijk in een verscheurde wereld.

De muziek van Space Afrika klinkt dan ook als found footage die opgepikt werd op reis door de huidige wereld. Het is een moderne mix van elektronica, met nu eens een spraakfragment, dan weer een tot in het oneindig herhaalde loop die bijna doet denken aan William Basinski. Het is muziek die op het eerste gehoor makkelijk weg luistert, maar wanneer je er aandacht aan geeft eigenlijk barstensvol ontdekkingen zit.

Space Afrika - "Rings (ft. guest)"
sagat

SAGAT

Het geluid van een grootstad vertalen in muziek is niet altijd even makkelijk. Een stad als Brussel is geen statisch iets, maar leeft en is in constante flux. Het is dan ook niet onlogisch dat het net een Brusselaar is die dat auditief weet weer te geven. Sagat is een techno producer die de combinatie van grandeur en vergankelijkheid perfect in elektronische muziek weet te gieten.

Zijn muziek is er eentje van betonnen kathedralen, maar ook van de mensen daar binnen en buiten. Het is een geluid dat soms contradictorisch lijkt, net zoals de stad dat zo vaak blijkt te zijn. Met momenten klinken zijn songs allesoverheersend en gigantisch, maar tegelijkertijd knipperen ze in een oogwenk terug weg uit je realiteit.

Sagat | Kiosk Radio x Horst Arts & Music
UNIIQU3

UNIIQU3

Jersey club is een genre dat de voorbije twee decennia gestaag aan populariteit won, tot het echt ontplofte dankzij onder andere TikTok, Fortnite en Drake. Dankzij een mix van SoundCloud-rap en -beats, remixes en memes is het genre momenteel niet meer weg te denken uit de populaire cultuur. Een van dé vaandeldragers is de Amerikaanse UNiiQU3, of Cherise Gary voor de vrienden.

Als zangeres en dj is ze globaal ambassadeur van jersey club, het genre dat ze zelf wist weg te leiden uit voornamelijk mannelijke handen. Met haar ep ‘Heartbeats’ breidde ze het genre ook uit, met eigen vocals en een verhaal dat als rode draad door het album heen loopt. Bereid je voor op het grootste feestje van het jaar!

UNIIQU3 - Microdosing
yung singh

YUNG SINGH — Orangerie

Een fenomeen is het, Yung Singh. De Londense dj navigeert zich o zo gemakkelijk doorheen verschillende stijlen als garage, UK funky, grime, jungle en d&b met Punjabi folk, hiphop en trance als kers op de taart. Het leverde hem een “breakthrough DJ of year” award op bij het laatste prijzenfestival van DJ Mag. Zijn set voor Boiler Room is legendarisch, zijn dubbele booking op het Glastonbury sprekend: deze trotse vertegenwoordiger van de Punjabi-Sikh-gemeenschap is een van vandaags belangrijkste dj’s.

Yung Singh | BR London
eden samara

EDEN SAMARA

Eden Samara groeide misschien op in een kleinere Canadese stad, maar op muzikaal vlak kwam dé ontdekking voor haar toen ze de UK club scene leerde kennen. Het was iets helemaal anders dan de indie pop/rock uit haar thuisland of de bombastische dubstep uit de VS die de radio domineerde. Al snel ruilde ze haar carrière als actrice in voor die van muzikante, en begon ze muziek te schrijven in haar eigen slaapkamer. Samen met producer Ryan Pierre creëerde ze er de basis van wat uiteindelijk debuutplaat ‘Rought night’ zou worden. De rest van het album kwam er na haar verhuis naar Londen.

Nog steeds samen met Pierre, maar nu ook onder invloed van Loraine James, op wiens ‘Running like that’ ze guest vocals zou verlenen, werkte ze haar album af. Het is een plaat die bezwerende r&b à la Jessy Lanza of Kelela combineert met spannende clubproducties, waarvoor onder meer ook TSVI en Shanti Celeste bijdrages leverde. Te ontdekken!

Eden Samara - Madonna
lyzza

LYZZA

Van stiekem dj sets spelen in Amsterdamse clubs naar de grootste festivals ter wereld, met tussenstops in de hipste clubs van Londen over Berlijn tot Shanghai: het is een parcours dat niet velen gegeven is. En al zeker niet aan de snelheid waarmee LYZZA de wereld aan het veroveren is. De Braziliaanse leerde zichzelf muziek programmeren via online tutorials, maar maakte er al snel haar eigen ding mee. Op debuut-ep ‘Powerplay’ was dat nog vooral met tegendraadse bangers die vooral de clubs deden ontploffen, maar op recenter werk, zoals haar nieuwste mixtape ‘MOSQUITO’, durft ze haar trance- en andere elektronica-invloeden vertalen naar meer (hyper)popnummers.

LYZZA - 'Deserve It (feat. La Zowi)'

CLARA!

Met haar dj-sets heeft Clara! intussen onze hoofdstad al lang veroverd. Overal waar de avond een beetje fun, sensualiteit en dembow mist, depanneert de Spaans-Belgische met spannende reggaeton-sets die de clichés van het genre ondermijnen. De voorbije jaren zette Clara die praktijk ook verder in eigen producties met eigen vocals; industrieel klinkende bangers die heerlijk sec gebracht worden. Het leidde tot collabs met onder meer DJ Python en Pearson Sound. Nu is Clara! klaar om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen, de première daarvan krijg je op Les Nuits Botanique (i.s.m. Esperanzah! Festival).

Clara! | Kiosk Radio x Horst Arts & Music
Ben Bertrand

BEN BERTRAND — Grand Salon

Ben Bertrand est un clarinettiste basse et compositeur belge, qui détourne son instrument en utilisant des boucles et des pédales d’effets. L’artiste transforme ainsi les sonorités de la clarinette en sons électroniques, et crée un voyage musical hypnotique. Synthèse d’influences très diverses, l’univers déployé par Ben Bertrand s’articule autour des musiques traditionnelles et ancestrales, des minimalistes américains comme Steve Reich ou Terry Riley ou encore des musiques électroniques actuelles. Le compositeur réussit habilement la passerelle entre extrême modernité et références au passé.

Avec ses anciens travaux (‘Era/Area’ (2017), ‘Off-Record’ (2017) et ‘NGC 1999’ (2018) mais encore ‘Manes’ paru chez les albums claus et Stroom), Ben a tourné essentiellement en Belgique, en France et aux Pays-Bas (Meakusma Festival, Ancienne Belgique, Festival Présences électronique, le lieu unique, Festival Maintenant, BRDCST Festival, Schiev Festival, Le Guess Who ?, World Minimal Music Festival). Son dernier album ‘Dokkaebi’ est sorti le 1er octobre 2021 sur les albums claus pour une orchestration à plusieurs musicien.ne.s sur scène. 

Support Your Brussels Scene | les ateliers claus: Ben Bertrand
carmen

CARMEN VILLAIN — Grand Salon

Musicienne et productrice d’origine norvégo-mexicaine, Carmen Villain propose une musique atmosphérique qui mélange avec brio et délicatesse échantillons de field recording et instruments en tous genres (piano, flûte, cithare, clarinette, etc), aboutissant à un son ambient propre et distinctif, abstrait et imprégné de belles harmonies. Avec « Only Love From Now On », son dernier opus sorti à ce jour, Carmen ravit les amateurs du genre et la presse musicale.

Carmen Villain - Gestures

Similar events

maandag
01
mei 2023
GARDEN PARTY
electronic

Deuren

14:30

Waar

  • Chapiteau & Museum
zaterdag
29
april 2023
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Uitverkocht

Extra info

23:00 Eden Samara
23:30 Sagat (live)
00:00 Carmen Villain
00:00 Clara! (creation)
00:45 Space Afrika (live)
01:00 Lyzza
01:05 Ben Bertrand
02:00 Uniiqu3
03:00 Yung Singh

Partners