BOTA BY NIGHT : 100% ELECTRONICA NIGHT

electronic
donderdag
08
juni 2023
  • Orangerie
20:30
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

20:30 doors open (Orangerie)
21:00 Y O K O C H O 横丁
21:45 ESPRIT 空想
22:30 Neggy Gemmy
23:25 George Clanton

George Clanton - Neggy Gemmy - ESPRIT 空想

Wanneer

do. 8 jun, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

20:30

Organisatie

Botanique
eu_tour_general_admat.jpg

 

100% Electronica is het in 2015 door George Clanton en Lindsey French opgerichte label dat zich specialiseert in vaporwave. Het groepje hechte artiesten die ondertussen bij het label hebben getekend (George Clanton, Small Black, Neggy Gemmy, Negative Gemini, Satin Sheets, …) verlegt samen de grenzen van de vaporwave, maar ook die van de popmuziek. In 2019 leidde dat tot ElectroniCON, het eerste vaporwave muziekfestival, dat voor het eerst de community rond het genre een fysieke ruimte bood om in interactie te gaan met elkaar.

In de Botanique krijgen we drie kleppers van het label te horen en te zien, voor een speciale Bota by Night.

GEORGE CLANTON

Met sprankelende, nostalgische elektronische pop probeert George Clanton verborgen herinneringen en emoties bij zijn luisteraars op te roepen. Zijn teksten zijn directe transmissies van zijn ziel: rauw, vaak geïmproviseerd, suggestief. Samen met de wazige melodieën creëren ze kleurrijke en troostende momenten. Alsof je plots wakker wordt van een heerlijke droom, en nog even bij die emotie kan blijven zitten.

George Clanton - Dumb

NEGGY GEMMY

Neggy Gemmy, het alter ego van mede-labeloprichter Lindsey French, maakt oprechte elektronische pop die is opgebouwd rond dualiteit, vergelijkbaar met hoe het sterrenbeeld Tweelingen symbool is voor polariteit. De artieste uit Los Angeles blijft nooit stilstaan: afhankelijk van hoe haar interesses en omgeving veranderen is ze niet te beroerd om haar huid af te schudden en zichzelf opnieuw uit te vinden. Geen twee versies van zichzelf zijn dezelfde, maar in haar DNA herken je wel altijd een schrijftalent die het onmogelijk maakt om niet mee te zingen, of zelfs te schreeuwen! Naast haar werk als artieste, en het runnen van het 100% Electronica label met haar echtgenoot, host Lindsey ook wekelijks een 360 virtual reality livestream op Twitch vanuit een ruimteschip, en doet ze ook nog haar eigen grafisch ontwerp.

Op haar aankomende derde album breidt het universum van Neggy Gemmy zich opnieuw uit, met nu invloeden die gaan van rapper Travis Scott tot Basement Jaxx en Daft Punk.

Neggy Gemmy - Black Ferrari

ESPRIT 空想

In 2012 lanceerde George Clanton ESPRIT 空想 als een op samples gebaseerd side project. Hij werd er echter een van de sleutelfiguren in de vroege vaporwave scene mee, dankzij zijn meditatieve lo-fi producties. Waar het genre toen vooral bekend stond om het gebruik van samples, brak Clanton hiermee op zijn album ‘virtua.zip’ uit 2014, dat als eerste binnen het genre volledig uit eigen composities bestond. In de drie jaar na die release volgde zowat het hele genre dit voorbeeld.

‘virtua.zip’ was meteen ook het laatste wapenfeit van ESPRIT 空想, gezien Clanton daarna platen onder zijn eigen naam begon te releasen. Nu keert hij terug met ‘200% Electronica’, een project waarop hij de tradities van ‘virtua.zip’ combineert met chopped en screwed samples van George Clanton songs.

ESPRIT 空想 - Flounder 202
yokocho

YO K O C H O 横丁

Y O K O C H O 横丁 produit un style musical électro / dance enregistré en direct au moyen de magnétophones. Avec Gaelian Lahaye (Psycho 44) aux platines et Steve Slingeneyer (Onemanparty, Soulwax,...) en live à la batterie, ces productions rappellent les modules des années 90, les bandes sonores de la Playstation 1, le New Beat belge et les îles tropicales. Le duo tire ses influences de 808 State, David Wise, Fatima Yamaha, Yellow Magic Orchestra et Daft Punk.

En japonais, yokocho signifie littéralement « allée accotée à une rue principale ». Mais ce terme peut aussi faire référence aux petits pubs et bars qui sont souvent alignés le long de ces ruelles étroites.

YOKOCHO - Live Session for Insult To Injury Records
donderdag
08
juni 2023
DAY OF SHOW 20.5
TICKET 17.5
BOTACARTE 14.5
Koop tickets

Extra info

20:30 doors open (Orangerie)
21:00 Y O K O C H O 横丁
21:45 ESPRIT 空想
22:30 Neggy Gemmy
23:25 George Clanton