Bota Kids : Sarah Carlier + BALTHASAR BURKHARD

zondag
01
december 2019
  • Museum / Rotonde
- DE 15 ANS 5
TICKET 8

Extra info

Het optreden duurt maximum 45 minuten.
In samenwerking met de "Week van de Klank” limiteren we het maximum aantal decibels tot 90 dBA, om de beste luisteromstandigheden te voorzien en te sensibiliseren rond het thema.

Een originele culture voormiddag voor het jonge publiek met een tentoonstelling en concert.

Wanneer

zo. 1 dec, 2019

Waar

  • Museum / Rotonde
BALTHASAR BURKHARD  - Animal BALTHASAR BURKHARD - Orchid BALTHASAR BURKHARD - Bernina BURKHARD-Balthasar- RioNegro
een project om de allerjongsten op hun eigen manier de wereld van muziek en visuele kunsten te leren kennen

BOTA KIDS

De Botanique, bekend om zijn concert- en kunstprogramma, lanceert “Bota Kids”. Dat is een project om de allerjongsten op hun eigen manier de wereld van muziek en visuele kunsten te leren kennen.  Zo krijgen kinderen de kans om te ontdekken wat hun ouders in de Botanique komen doen, al is het programma wel speciaal op hun maat gemaakt. Op het einde wordt er een gratis drankje aangeboden!

Een warme en betoverende stem doordrongen van een heldere groove

SARAH CARLIER

Muziek maken en schrijven – Sarah Carlier heeft het als het ware met de paplepel ingegeven gekregen: haar Belgisch-Congolese vader is professioneel gitarist (project Kalema) en haar moeder dichteres en schrijfster.

Als ze 16 wordt, krijgt ze van haar vader een akoestische gitaar, een instrument dat ze goed kent, want ze heeft gezien hoe haar vader de snaren streelt. De vonk slaat onmiddellijk over en de eerder teruggetrokken Sarah vindt in de muzikale creatie een manier om zichzelf te uiten ten overstaan van anderen. 

De muziek die ze componeert, vervolmaakt ze met haar eigen woorden.

Haar eerste liedjes post ze op YouTube. Nu kan Sarah haar vleugels weer uitslaan en haar grondslagen terugvinden: haar warme en betoverende stem doordrongen van een heldere groove, haar onbevangenheid en creativiteit.

Haar nieuwste album "Shy Girl", gesublimeerd door de stem van een jonge vrouw die weet wat ze wil, is van een andere kleur dan de vorige. Dit vierde opus is de vrucht van haar heroverde vrijheid en het is intuïtief, maar tegelijkertijd ook gestructureerd. Sarah is afgestapt van de combinatie gitaar/stem, die ze met andere muzikanten voorbereidde en deelde om er groepsarrangementen van te maken.

BALTHASAR BURKHARD - PHOTOGRAPHIES 1969-2009

Mexico City 1998 - BURKHARD Balthasar
BURKHARD Balthasar - Mexico City 1998
In zijn fotografische techniek kunnen we twee kenmerken onderscheiden: enerzijds een onbuigzaamheid van de blik, en anderzijds een beheersing van het zwart, het wit en hun dégradés.

De tentoonstelling in de Botanique brengt een ruime selectie werken samen die de carrière van de Zwitserse fotograaf en kunstenaar reconstrueren. In een niet-chronologische scenografie ontdekt de bezoeker de verschillende genres die door Balthasar Burkhard werden aangesneden: naakten, landschappen, portretten, dieren en stedenbouw. Een deel van de tentoonstelling, bestaande uit archieven, belicht zijn werk als kroniekschrijver van de artistieke scène van Bern in de jaren ‘60.

Sarah Carlier - 'Tenderness'
vid2 Sarah Carlier

Similar events

zondag
13
sep 2020
Halehan

Waar

  • Orangerie
zondag
01
december 2019
- DE 15 ANS 5
TICKET 8

Extra info

Het optreden duurt maximum 45 minuten.
In samenwerking met de "Week van de Klank” limiteren we het maximum aantal decibels tot 90 dBA, om de beste luisteromstandigheden te voorzien en te sensibiliseren rond het thema.

Partners