BOTA KIDS : LAURENCE MEKHITARIAN & VARDAN HOVANISSIAN

zondag
07
mei 2023
  • Rotonde assis
10:00
Uitverkocht

Een culturele voormiddag op maat van de allerkleinsten

Wanneer

zo. 7 mei, 2023

Waar

  • Rotonde assis

Deuren

10:00

Organisatie

Botanique
bannière nuits

Bota Kids : une matinée culturelle inédite à destination du jeune public :

Connu pour sa programmation de concerts et d'expositions d'art, le Botanique lance le projet « Bota Kids », une ouverture à la musique et aux arts visuels pour les plus jeunes qui permettra aux enfants de découvrir, à leur hauteur, le monde des concerts et des expositions.

C’est donc une réelle opportunité pour les plus jeunes de venir découvrir ce que leurs parents viennent habituellement voir dans notre maison de verre à travers une formule adaptée.

UNE OUVERTURE À LA MUSIQUE ET AUX ARTS VISUELS POUR LES PLUS JEUNES

CONCERT DE LAURENCE MEKHITARIAN & VARDAN HOVANISSIAN

Laurence Mekhitarian en Vardan Hovanissian slagen erin om een land voor te stellen via muziek, door middel van klassieke (piano) als traditionele (duduk) instrumenten en via de schilderkunst. Het verbeeldt het land in zijn huidige staat en voorbije geschiedenis, met volksliederen en dansen die zullen resoneren met nieuwe, merkwaardige en soms verrassende klanken. Het luisteren wordt begeleid door met de vingers te spelen in de kleuren van de tijd, en de eigen ogen te laten stralen in de hemel van de verbeelding, om zo een openheid te creëren die onze grenzen overstijgt.

 

R e t r o s p e c t i v e | Aram Hovhannisyan, Laurence Mekhitarian | Crossroads 2017
Aïda

WORKSHOP GELEID DOOR AÏDA KAZARIAN

Al veertig jaar bouwt Aïda Kazarian aan een oeuvre dat zich uit in schilderijen, boeken en meer. Haar werk wordt meestal rechtstreeks met haar lichaam gemaakt, doordat ze haar vinger gebruikt in plaats van een penseel. Haar schilderkunst ligt in het verlengde van een oude traditie: tapijten. Hieruit haalt ze de inspiratie voor herhaling, en voor het volgen van de beweging van wevers. Haar beide ouders waren oosterse tapijtrestaurateurs. Na haar studie aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel, waar ze les gaf, begon ze een carrière die haar ertoe bracht zowel in Europa als in Noord-Amerika te exposeren.