BLONDSHELL

rock
zaterdag
20
mei 2023
  • Witloof Bar
19:30
DAY OF SHOW 10
BOTACARTE 7
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open
20:00 Blondshell

De indie-rocksensatie van het komende jaar?

Wanneer

za. 20 mei, 2023

Waar

  • Witloof Bar

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Blondshell
"Indie-rock industry types are buzzing about her, but you don’t need to know that to tell that Blondshell is onto something here."
Rolling Stone

Toen Sabrina Teitelbaum begin jaren 2000 opgroeide in een chaotisch gezin in New York City, zocht ze troost in de muziek. Het bezorgde haar een liefde voor legendes als Patti Smith, Joy Division, The Velvet Underground, Elliott Smith en Hole, een liefde die ze nu vertaalt naar haar eigen muziek als Blondshell. Met haar unieke grunge pop durft Blondshell in de spiegel te kijken, op zoek te gaan naar waar het bloedt, en die wonde voorzichtig te bestuderen, te reinigen, en dicht te naaien.

Het is die compleet eigen mix van ruwheid én zachtheid die fascineert, die de vertelde verhalen intiemer maakt, alsof je ze zelf mag bijwonen. Of het nu gaat over ontdekken dat je queer bent, een verslaving achterlaten, of het recht om zo dramatisch te zijn als je zelf nodig vindt, de songs zijn altijd eerlijk, persoonlijk, en rechtuit. En net zoals haar muzikale helden, maakt Blondshell die thema’s bespreekbaar met de nodige dosis hoop, de zonnestraal die nummers als ‘Sepsis’ en ‘Olympus’ laat openbloeien tot songs die mogen bestaan in hun emotionele rijkheid. Binnenkort volgt een debuutplaat, voorlopig zetten we nog even de singles op repeat.

Blondshell - "Veronica Mars"
Blondshell - "Sepsis"
zaterdag
20
mei 2023
DAY OF SHOW 10
BOTACARTE 7
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open
20:00 Blondshell