BLONDE REDHEAD - NURIA GRAHAM

pop, rock
dinsdag
05
december 2023
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 29.5
TICKET 26.5
BOTACARTE 23.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Núria Graham
21:00 Blonde Redhead

Nieuwe plaat voor deze indierockers eert het kleine dat we nooit voor de hand liggend mogen vinden

Wanneer

di. 5 dec, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
"their shows and albums are both mesmerising and intense in equal measure"
The Line of Best Fit

De titel van Blonde Redheads nieuwste plaat ‘Sit Down for Dinner’ is heel erg van toepassing op de sfeer waarin de plaat gemaakt is. Oorspronkelijk een quote van Joan Didion, over hoe ze haar man verloor toen hij plots dood viel aan tafel, slaat het in dit geval op de lockdown van 2020, en hoe de wereld even plotsklaps veranderde als het leven van Didion toen ze haar man verloor.

Het slaat ook op de onmogelijkheid om iets zo vanzelfsprekends als eten met je geliefden nog te kunnen doen, tijdens die moeilijke maanden. Kazu Makino voelde de impact van de lockdown als die van een bom, maar wist al die complexe emoties om te buigen in een plaat die zijn plek verdiend in het palmares van Blonde Redhead. De band is nog steeds even “van zijn tijd” als tijdloos, en mengt op hun tiende langspeler diepe thema’s met viscerale, groovy melodieën.

Blonde Redhead - GOLDEN LIGHT
Blonde Redhead - 3 O'CLOCK (Live in Amsterdam)
nuria

NÚRIA GRAHAM

Na een uitgesproken popexperiment met derde album ‘Marjorie’ gaat de Iers-Catalaanse zangeres Núria Graham een volledig nieuwe uitdaging aan met nieuwe plaat ‘Cyclamen’. Waar keyboard en drummachines nog het voorwoord namen op ‘Marjorie’ wordt nu gekozen voor een veel breder muzikaal palet.Dat resulteert in een jazzy plaat die je uitnodigt om van dichtbij te komen luisteren, alsof de plaat je wil toe fluisteren waar die precies over gaat. Alle instrumenten, van gitaar tot harp, fluit en saxofoon, krijgen een eigen identiteit, maar blijven ten allen tijde deel uitmaken van het groter geheel. Dit is een plaat van grandeur die toch trouw blijft aan de intimiteit.

 

Núria Graham - The Catalyst

Similar events

zondag
10
mrt 2024

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
dinsdag
05
december 2023
DAY OF SHOW 29.5
TICKET 26.5
BOTACARTE 23.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Núria Graham
21:00 Blonde Redhead