BLACK MIDI - PROTOMARTYR - BLACK COUNTRY, NEW ROAD - PORRIDGE RADIO I Geannuleerd

experimental, rock
dinsdag
05
mei 2020
  • Chapiteau
19:00

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.

Een avondje postpunk op het scherpst van de snee

Wanneer

di. 5 mei, 2020

Waar

  • Chapiteau

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
Their music is impetuous, but also so new and radical that it makes rock ‘n’ roll sound fresh again. (...) Black Midi play with the attitude of radical jazz cats, using plenty of improvisations to keep their creations lively
BRUZZ

black midi: de band, de legende. De Britse jonkies waren al de talk of de town nog voor ze een single uit hadden, enkel en alleen gebaseerd op de groeps fantastische livereputatie. Bleek dat even mee te vallen toen het album 'Schlagenheim' uitgroeide tot een ware triomf. De muziek daarop klinkt bevrijd, radicaal en onvoorspelbaar. 43 minuten lang verrassen de Londenaars met experimentele rock die twijfelt tussen math-rock en post-punk met een soort soulvol sausje en de nodige noise om het geheel nog een spicy toets te geven. "If Schlagenheim is just a taste of what’s to come, we could be sitting on a really, really special group," schrijft The Quietus. Wie zijn wij om dat tegen te spreken!

black midi - Full Performance (Live on KEXP)

Protomartyr

Al jarenlang zijn Protomartyr een buitenbeetje en een pionier binnen de huidige post-punkrevival. Dat hebben de Detroitse heren voor een groot stuk te danken aan frontman Joe Casey, die de muziek voorziet van heerlijk lijzige beat-poëzie. De veertiger gromt zich met het nodige cynisme en doordachte observaties doorheen nummers die uitblinken in spanning en venijn. Live doen de vocals sterk denken aan The Fall en vult Casey keer op keer de ruimte met zijn présence, die het cynisme van de muziek maar al te goed weet te weerspiegelen. Met 'Relatives in descent' bracht Protomartyr op Domino in 2017 een van de betere recente platen in het genre uit. Vakblad Loud & Quiet kroonde het werk tot plaat van het jaar, "a slow-burn apocalypse of ennui and injustice crackles through the sensational fourth album" juigde een vijf-sterrenrecensie van The Guardian. Uitkijken maar naar een nieuwe langspeler dus; die stellen ze voor op Les Nuits Botanique 2020.

Protomartyr - Full Performance (Live on KEXP)
Black Country New Road

Black Country, New Road

Wat black midi meemaakte in 2018/2019, beleeft Black Country, New Road nu twee jaar later. Zonder al veel materiaal uitgebracht te hebben, is de band uitgegroeid tot dé groep die je ASAP aan het werk moet zien. Op Sonic City maakte de bende een goede beurt en begin 2020 vonden kenners dit unaniem de beste act op Eurosonic. Muzikaal pas wat BC, NR doet perfect in de Speedy Wunderground-stal (zie ook black midi en Squid), druipt de ambitie ervan af en gaat de band onder leiding van de straffe frontman Isaac Wood vlotjes van post-punk naar free-jazz. 3voor12 schrijft: "van de referenties aan Charlie XCX, Kanye West, Scott Walker, Kurt Vile en Phoebe Bridgers tot de uithalen van zanger Isaac Wood, alles komt keihard binnen en valt prachtig op zijn plek."

Black Country New Road - Sunglasses (live Eurosonic 2020)
Porridge Radio
The esteemed and eccentric music journalist Everett True crowned Porridge Radio 'the best band in the world' on the basis of hearing just half a song.
Loud And Quiet

Porridge Radio

Wie obsessief bezig is met muziek, zal het misschien al wel in de smiezen hebben: Dana Margolin en haar Porridge Radio-maatjes worden de next big thing. De band uit Brighton kreeg voor z'n meest recente single 'Sweet' een Best New Track-etiketje van Pitchfork, altijd een voorbode van een stapel positieve reviews. PR's materiaal is dan ook om duimen en vingers af te likken; theatrale indie-rock die het midden houdt tussen post-punk en pop, en dat doet met de bevlieging van een Jenny Beth en de ballen van een groep als black midi. 'Every bad', het nieuwe album van de Britten, verschijnt op 13 maart 2020. Tot het zover is, kunnen we ons laven aan urgente en verslavende singles als 'Lilac'.

Porridge Radio - Circling
dinsdag
05
mei 2020

Extra info

Dit concert is GEANNULEERD n.a.v Covid-19.
Tickets worden onmiddellijk terugbetaald. Tickethouders krijgen hierover een mail.
Gelieve de instructies in deze e-mail te volgen als je je tickets aan de balie hebt gekocht.