B.B. JACQUES - LESRAM - NES - EESAH YASUKE

hip hop
donderdag
04
mei 2023
  • Chapiteau
18:30
DAY OF SHOW 30.5
TICKET 27.5
BOTACARTE 24.5
COMBI TICKET RAP 60
Ce pass vous donne accès aux concerts suivants : 〜 Zed Yun Pavarotti - Nelick (27/04) 〜 Bu$hi - J9ueve - 8ruki - ThaHomey (28/04) 〜 Uzi Freyja - Lazuli (03/05) 〜 B.B. Jacques - Lesram - NeS - Eesah Yasuk (04/05) 〜 Kekra (05/05)
Koop tickets

Extra info

18:30 doors open (Chapiteau)
18:45 Eesah Yasuke
19:30 NeS
20:25 Lesram
21:25 B.B. Jacques

De toekomst van de Franse rap hoort toe aan deze Parijse rijzende ster

Wanneer

do. 4 mei, 2023

Waar

  • Chapiteau

Deuren

18:30

Organisatie

Botanique
BB JACQUES
bannière nuits
« Reconnaissable entre mille, le bonhomme a su apporter son grain de voix, sa présence et son style à un rap game parfois en mal d’originalité. »
Booska P

B.B. JACQUES

B.B. Jacques uit Courbevoie heeft een decennium lang gewerkt naar dit moment, en in 2020 was het zo ver: hij releaset vier singles die zijn singulaire visie en identiteit perfect weten te vertalen in een stijl die hij gedurende die tien jaar heeft ontwikkeld. Het is een waar universum, vol (literaire) referenties, met persoonlijkheid, agressie, maar ook kwetsbaarheid. Het jaar erop ontdekken we meer van deze rapper, met een trilogie van EP’s die opnieuw showcasen dat de man niet bang is om moeilijker bespreekbare onderwerpen aan te kaarten.

Hij wint de wedstrijd georganiseerd door Le Chroniqueur Sale en Groover in 2021, en verschijnt ook in het Netflix-programma Nouvelle École, waardoor zijn ster vandaag waanzinnig hard straalt. Onconventioneel, gepassioneerd en hyperproductief is B.B. Jacques dé rap-revelatie van 2022. Die nieuwe status viert de Parijse rapper met zijn eerste grote date met onze hoofdstad tijdens Les Nuits Botanique.

B.B. Jacques - Opium

LESRAM

Lesram is al lang geen rookie meer binnen de Franse rapscene. Begin 2010 verscheen hij voor het eerst op de radar dankzij zijn typerende freestyles op YouTube. Maar het was niet enkel online dat hij zijn opwachting maakte. Als liefhebber van het genre reisde hij de Parijse open mics af, waar hij bevriend raakte met andere freestylers. Dat leidde tot het oprichten van de Panama Bende, samen met PLK, Aladin135 en Zeu. Zijn plekje binnen het collectief was opvallend vanwege zijn sterke lyrics en een onnavolgbare techniek. Als soloartiest was het voor Lesram wachten tot 2020, toen hij zijn eerste 7-track project ‘G-31’ uitbracht. Op het einde van datzelfde jaar kreeg zijn bekendheid een enorme boost door een feature samen met Nekfeu op Alpha Wann’s prestigieuze ‘don dada mixtape vol 1’.

Met een groeiende fanbase bleef Lesram werken aan zijn carrière, onder andere met een reeks freestyles vernoemd naar zijn trademark gimmick ‘Wesh enfoiré’, een titel die hij even later zou gebruiken voor zijn eerste full-length project. Die debuutplaat bewees nog maar eens dat Lesram zijn plaats heeft verdiend tussen de groten van de Franse rap. De kracht van zijn teksten, zijn onwaarschijnlijke techniek en zijn herkenbare frasering maken hem tot een van de meest getalenteerde rappers van zijn generatie.

Lesram - Rotation (feat. Alpha Wann)
NeS

NeS

Nog maar 18 is hij, maar NeS heeft al 5 mini EP’s uitgebracht. De jonge rapper uit de zuidelijke voorsteden van Parijs neemt ons erin mee naar zijn universum, aan de hand van futuristische producties en een old school flow die hij zelf heeft geüpdatet voor deze moderne tijd. Hij is misschien wel het voorbeeld van de nieuwe generatie rappers: autodidact, en met inspiratie uit een enorm aantal muzikale trends die hij tot een geheel eigen geluid weet te mixen.

NeS - LE SOURIRE D'UNE TOMBE
Essah Yasuke

EESAH YASUKE

Van Roubaix tot Lille: de omgeving veranderde misschien, maar haar toevluchtsoord bleef dezelfde: schrijven. En rap, dat werd een uitlaatklep waarin ze haar achtergrond niet onder stoelen of banken steekt. Als tiener werd Eesah Yasuke in een tehuis geplaatst, waar het schrijven haar redding was. Ondertussen studeerde ze sociologie, werd ze gespecialiseerd onderwijzeres, en bleef ze op zoek naar wat haar het beste lag, schipperend tussen professionele en menselijke ervaringen.

In 2018 waagde ze de sprong en begon ze met rappen. Dat leverde een eerste EP op, ‘Cadavre Exquis’, waarop Eesah weigert zich in zelfmedelijden te wentelen, en liever op zoek gaat naar hoe ze zichzelf kan overtreffen. Inspiratie vindt ze bij niet voor de hand liggende bronnen als Disiz La Peste, Muse en System of a Down, maar ook bij grote dames als Nina Simone en Lauryn Hill. Bij die laatste vindt ze de kracht om via haar lyrics en haar geleefde ervaringen haar rap te voorzien van zowel kwetsbaarheid als power. Ze is nu al de koningin van haar eigen koninkrijk, binnenkort ook van het jouwe.

Eesah Yasuke- NGR

Similar events

vrijdag
05
mei 2023
KEKRA--©FIFOU 56.jpg

Deuren

18:30

Waar

  • Chapiteau
zaterdag
09
dec 2023
Bekar
rap

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
donderdag
04
mei 2023
DAY OF SHOW 30.5
TICKET 27.5
BOTACARTE 24.5
COMBI TICKET RAP 60
Ce pass vous donne accès aux concerts suivants : 〜 Zed Yun Pavarotti - Nelick (27/04) 〜 Bu$hi - J9ueve - 8ruki - ThaHomey (28/04) 〜 Uzi Freyja - Lazuli (03/05) 〜 B.B. Jacques - Lesram - NeS - Eesah Yasuk (04/05) 〜 Kekra (05/05)
Koop tickets

Extra info

18:30 doors open (Chapiteau)
18:45 Eesah Yasuke
19:30 NeS
20:25 Lesram
21:25 B.B. Jacques

Partners