BAXTER DURY - OTHER LIVES - JUDITH KIDDO - LOUISE VERNEUIL

indie pop alternative, singer songwriter
zaterdag
02
mei 2020
  • Chapiteau
19:00
TICKET 26
EARLY BIRD TICKET 22
BOTACARTE 19
Koop tickets

Extra info

Early bird-tickets zijn beschikbaar tot en met 02.04

Dandy par excellence brengt ode aan nachtelijke creaturen

Wanneer

za. 2 mei, 2020

Waar

  • Chapiteau

Deuren

19:00

Organisatie

Botanique
k
Al jarenlang lang excelleert hij in het creëren van zijn eigen soort eigenzinnige anti-pop

Baxter Dury, de zoon van Ian Dury (stichter van de mythische groep The Blockheads), is niet meer dat stoïcijns poserende knulletje van op The Blokheads’ hoes voor “New Boots And Panties!!” uit 1977. Al jarenlang lang excelleert hij in het creëren van zijn eigen soort eigenzinnige anti-pop.

In 2017 bekoorde Baxter ons met het persoonlijke en ambitieuze "Prince of Tears", dat hij in een uitverkochte Orangerie kwam voorstellen. De dandy par excellence keert nu terug met "Night Chancers", een tiendelige ode aan de creaturen van de donkere uurtjes, geschetst in Kubrick-achtige karakteranalyses.

Qua sound haalt Dury invloeden uit disco, Italiaanse pop en 80's hiphop voor wat zijn rijkste klankenpalet ooit zal zijn, terwijl ook vocals nieuwe territoria opzoeken. "Baxter loves you!" is de leuze van de plaat, en dat is ook de reden waarom de Brit andermaal alles geeft om de luisteraar te verwennen.

Other Lives

Toen Other Lives opdook uit het landelijke Oklahoma hadden hun grootse, filmische arrangementen en beklijvende, melancholische melodieën een fijne bijwerking: ze klonken als grootse hemeltaferelen en ellenlange horizons, alsof het dna van de band gevormd werd door de wijde vlaktes waarin de leden opgroeiden. Other Lives braken door in 2011 met het album 'Tamer animals', door MOJO omschreven als "the next must-have pastoral American sensation". Vijf jaar na de opvolger 'Rituals' keert de groep nu eindelijk terug met nieuw werk in de vorm van 'For their love': een poëtische plaat over individuele en maatschappelijke struggles in turbulente tijden en hun meest suggestieve en intieme plaat tot op heden.

Other Lives - Lost Day (Official Video)

JUDITH KIDDO

Judith Kiddo stelt op Les Nuits 2020 'Petit chien' voor, haar debuut-ep die verschijnt na een reeks opgemerkte shows en concerten. De Brusselses synthpop, geproducet door Lucien Fraipont van Robbing Millions, is prettig gestoord, verzamelt een eclectische reeks aan invloeden en valt op met z'n uitgesproken songwriting. Tel daar nog eens de zoete, lichtjes soulvolle stem van Kiddo bij, slimme gitaartjes en retro-futuristische synths, en je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. De muzikante staat bekend voor haar lumineuze optredens en komt naar Les Nuits Botanique met een heuse all-star band!

Judit Kiddo - "Pour Quelques Dollars"
louise verneuil

LOUISE VERNEUIL

Tijdloze, romantische chanson met dromerige ogen en een frou: als dat helemaal je ding is, dan moet Louise Verneuil dringend op je radar verschijnen. Deze Française mixt Jane Birkin, Marianne Faithfull, Patti Smith tot tweetalige singer-songwriter pop die voorzien is van een stevige cool en een warme melancholie.

Louise Verneuil - Désert (Live Session)
zaterdag
02
mei 2020
TICKET 26
EARLY BIRD TICKET 22
BOTACARTE 19
Koop tickets

Extra info

Early bird-tickets zijn beschikbaar tot en met 02.04

Partners