BARTEES STRANGE - NONA PROBLEMO

rock
dinsdag
26
september 2023
  • Rotonde
19:30
Day of Show 19.5
Ticket 16.5
Bota'Carte 13.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Nona Problemo
21:00 Bartees Strange

Innovatieve aanpak leidt tot een uniek huwelijk van jazz, hiphop en indie rock

Wanneer

di. 26 sep, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
Bartees Strange
"Strange leaped effortlessly over policed barriers that ensnared countless artists before him"
Pitchfork

Bartees Leon Cox Jr. werd geboren in Ipswich in de UK. Met een militair als vader en een operazangeres als moeder duurde het lang voor hij zich eindelijk ergens kon settelen. Dat gebeurde uiteindelijk in Mustang, Oklahoma. Daar ontstond zijn voorliefde voor hardcore, en het duurde niet lang voor hij het zelf speelde in de scenes in Washington D.C. en Brooklyn, terwijl hij ook eerst in de administratie van Barack Obama werkte, en later in de milieubeweging. Sinds hij koos voor een solocarrière releasete hij al een EP met reimaginings van The National liedjes, ‘Say Goodbye To Pretty Boy’, en debuutplaat ‘Live Forever’.

Op die debuutplaat had hij het vooral over de ervaringen en plaatsen die hem gevormd hebben (Flagey in Brussel, Mustang in Oklahoma), maar op de vorig jaar verschenen opvolger ‘Farm to Table’ gaat het vooral over mensen. En dan voornamelijk de mensen die dicht bij hem staan of stonden, zoals zijn familie. ‘Farm to Table’ is een plaat die het verleden viert, de blik op de toekomst richt, maar niet vergeet te genieten van het hier en nu.

Bartees Strange - Heavy Heart
Bartees Strange - Live At The Getty
Nona Problemo

NONA PROBLEMO

Zelf noemen ze het eco-wave, een radicaal naïeve visie vol ecologische sprookjesmuziek en dansbare odes aan de rommel. Wie dit te ingewikkeld vindt, kan hun sound ook gewoon omschrijven als levendig, eigentijds en relevant.

De band is in 2021 opgericht als een creatieve reactie op de pandemie en won eind dat jaar, na amper drie concerten, de Vlaams-Brabantse editie van Sound Track, een wedstrijd die Vi.be in samenwerking met een aantal clubs organiseert om jong talent meer kansen te bieden. Sindsdien besteden ze een groot deel van hun vrije tijd in de opnamestudio, wat in oktober 2022 tot de eerste single, 'Sci-Fi Submarine' en in februari 2023 tot een eerste EP heeft geleid.

Nona Problemo - 'Are You Equally Weird???'

Similar events

vrijdag
15
mrt 2024
4_g2_crop_primary_pr_ph
singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
dinsdag
26
september 2023
Day of Show 19.5
Ticket 16.5
Bota'Carte 13.5
Koop tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:00 Nona Problemo
21:00 Bartees Strange

Partners