ARTO LINDSAY & MELVIN GIBBS

experimental, jazz, rock
zondag
15
oktober 2023
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 26.5
TICKET 23.5
BOTACARTE 20.5
Koop tickets

Extra info

19:30 Doors open (Orangerie)
20:30 Arto Lindsay & Melvin Gibbs

Wanneer

zo. 15 okt, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
arto-lindsay-melvin-gibbs

 

Songwriter, producer, zanger en gitarist Arto Lindsay staat erom bekend zowel geografische als muzikale grenzen te overschrijden. Dat hij werd geboren in de Verenigde Staten en grootgebracht in Brazilië tijdens de hoogdagen van de eclectische Tropicalia beweging van de jaren ’60 is duidelijk te horen in zijn muziek: door samba en bossanova geïnspireerde songs, versmolten met rock en elektronica. Op 15 oktober deelt hij het podium met bassist Melvin Gibbs in de Botanique in Brussel waar hij zijn nieuw album zal voorstellen.

Arto Lindsay

ARTO LINDSAY

Arto Lindsay staat al meer dan vier decennia op het snijvlak van muziek en kunst. Als lid van DNA droeg hij bij aan de oprichting van No Wave. Als bandleider van de Ambitious Lovers ontwikkelde hij een intens subversieve popmuziek, een mengeling van Amerikaanse en Braziliaanse stijlen.

Gedurende zijn carrière heeft Lindsay samengewerkt met zowel visuele als muzikale artiesten, waaronder Vito Acconci, Laurie Anderson, Animal Collective, Matthew Barney, Caetano Veloso en Rirkrit Tiravanija. Na jarenlang betrokken te zijn geweest bij carnaval in Brazilië begon hij in 2004 met het maken van parades. Zijn laatste album “Cuidado Madame” is in april 2017 uitgebracht via Ponderosa (EU) / Northern Spy (US). Arto werkt nu aan een nieuw album dat nog dit jaar zal verschijnen.

No-Wave-Pionier Arto Lindsay | Arte TRACKS
Arto Lindsay - Pele de Perto | Live
Melvin Gibbs

MELVIN GIBBS  

Melvin Gibbs, volgens Time Out New York magazine “de beste bassist ter wereld”, is geboren in Brooklyn, New York en woont er nog steeds. Zijn respect voor muziek wordt geëvenaard door zijn hekel aan opgelegde grenzen tussen muzikale vormen. De lijst met muzikanten waarmee hij speelde, omvat Femi Kuti, Caetano Veloso, dead prez, Eddie Palmieri, David Byrne en Arto Lindsay.

Hij componeerde muziek voor beeldend kunstenaar Stan Douglas, Matthew Barney en Arthur Jafa. Sinds 1998 is Melvin Gibbs ook lid van de band Harriet Tubman, door de New York Times genomineerd als “de beste jazz performance van 2017”. Deze band werkte samen met artiesten als DJ Logic, Kyp Malone, Meshell Ndegocello, Cassandra Wilson en Wadada Leo Smith.

Melvin Gibbs - "Message from the Streets" feat. Kokayi
Harriet Tubman "Wadmalaw Island" Moers Jazz Festival

Similar events

zaterdag
16
dec 2023
1017

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
zaterdag
27
jan 2024

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie
zondag
15
oktober 2023
DAY OF SHOW 26.5
TICKET 23.5
BOTACARTE 20.5
Koop tickets

Extra info

19:30 Doors open (Orangerie)
20:30 Arto Lindsay & Melvin Gibbs