ARMAND HAMMER - GOYA GUMBANI

hip hop
vrijdag
10
november 2023
  • Rotonde
19:30
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:15 Goya Gumbani
21:00 Armand Hammer

Experimental artrap duo from NYC

Wanneer

vr. 10 nov, 2023

Waar

  • Rotonde

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
“Armand Hammer raps from another dimension, it’s on us to catch up”
NPR

Het uit New York afkomstige duo Armand Hammer bestaat uit artrap-pioniers billy woods en ELUCID. Ze staan bekend om hun experimentele productiestijlen, complexe rijmschema's en dubbele metaforen, waarbij ze onderwerpen variërend van armoede tot filosofie aansnijden. Naast hun solocarrières brachten ze onder Armand Hammer drie albums uit: 'Rome' (2017), 'Paraffin' (2018) en meest recentelijk 'Haram' (2021). Alle drie de projecten werden met lof ontvangen door muziekcritici.

In tegenstelling tot het volledig door The Alchemist geproduceerde 'Haram', bevat het opkomende album van Armand Hammer, 'We Buy Diabetic Test Strips', live-instrumentatie en een scala aan producers, waaronder JPEGMAFIA. Armand Hammer blijft op het project echter wel trouw aan de sonische identiteit die ze met succes hebben opgebouwd sinds hun debuut, en nodigen zowel bekende als nieuwe gezichten uit, zoals Pink Siifu en Junglepussy.

Armand Hammer - Trauma Mic feat. Pink Siifu
Armand Hammer - Woke Up and Asked Siri How I'm Gonna Die

GOYA GUMBANI

De nu in Londen gevestigde Goya Gumbani werd geboren in New York. Met een leven gedeeld over die twee wereldsteden is het niet te verwonderen dat zijn rapstijl behoorlijk uniek is. Combineer dat met betekenisvolle en authentieke lyrics, en je hebt een recept voor succes. 2020 was het jaar waarin dat succes vorm begon te krijgen. Een reeks populaire releases leidde tot aandacht van Boiler Room, iD magazine en Louis Vuitton.Sindsdien kwamen de nieuwe kansen op Gumbani af. Zo werkte hij al samen met Joe Armon Jones en Joy Orbison, toerde hij in het VK, Europa en de VS, trad hij op in de Colors Studio, en presenteerde hij een maandelijkse show op NTS Radio. Zijn label steunt hem ook op ongeziene wijze, een teken van vertrouwen dat niet veel artiesten gegund wordt. Zo werd Goya op korte tijd een vaandeldrager van de nieuwe transatlantische wave.

Goya Gumbani - Blasé - A COLORS SHOW

Similar events

woensdag
13
mrt 2024
Lord Apex

Deuren

19:30

Waar

  • Rotonde
vrijdag
15
mrt 2024
mikeeee

Deuren

19:30

Waar

  • Museum
vrijdag
10
november 2023
DAY OF SHOW 19.5
TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Laatste tickets

Extra info

19:30 doors open (Rotonde)
20:15 Goya Gumbani
21:00 Armand Hammer

Partners