ALCEST

Opener : Kaelan Mikia / main support : Birds in Row
dinsdag
03
maart 2020
  • Orangerie
DAY OF SHOW 23
TICKET 20
BOTACARTE 17

Melodische metal van Franse bodem

Wanneer

di. 3 mrt, 2020

Waar

  • Orangerie
Alcest is namelijk een metalband waarvoor wegdromen meer voor de hand ligt dan headbangen.
Indiestyle.be

ALCEST

Alcest ziet het levenslicht in 2000, dankzij multi-instrumentalist en componist Neige (Stéphane Paut), die komt uit het blackmetalmilieu. Later wordt die bijgestaan door drummer Jean Deflandre (op dat moment actief bij Winterhalter). De groep smelt verschillende genres (atmosferische black metal, shoegaze, blackgaze en dream pop) samen tot een bijzonder interessante mix. Met hun vijfde album “Kodoma”, komen ze sterker dan ooit terug. Daar kneden ze poëtische en sombere elementen samen tot een onvergetelijke en intense ervaring. Een belevenis die ook jij niet wil missen!

KAELAN MIKLA

x

Met Robert Smith als grote fan van het Ijslandse powertrio, doet Kaelan Miklan je terug katapulteren naar de hoogdagen van dromerige darkwave en artpunk. Het onberispelijke samenspel van luidkeels geschreeuw en teder gezang, brengt je rechtstreeks in een muzikale trance.  De bijkomende sound van diepe baslijnen en overheersende synths kunnen zowel vertoeven in je donkerste nachtmerries als zonnige dromen.

BIRDS IN ROW

x
De intensiteit waarmee hij zijn Rickenbacher mishandelt, is op plekken zo groot dat het resulteert in een bijna ontstemde brei van akkoorden, wat het geheel belachelijk levendig en dringend laat aanvoelen.
Zwaremetalen.com

In 2012 introduceerden Birds In Row zichzelf met een overrompelend en gewelddadig debuutalbum. Het daaropvolgende “You, Me & The Violence” had genoeg furie om een riot te starten, terwijl z’n gevoelig kantje de kracht had om eerder vanbinnen alles overhoop te gooien. Dankzij die platen werden onze zuiderburen een vaste waarde binnen de screamo hardcore, eentje die onder contract lag bij het iconische Deathwish Records (Converge, Touché Amoré, Oathbreaker,…). Na wereldtours met Converge, Neurosis en Amenra bracht het paradepaartje van de Franse DIY-scene vorig jaar “We Already Lost The World” uit, een meer melodisch en moody album dat vol nuance andermaal Birds In Row’s onbevlekte status bevestigde.

Similar events

donderdag
07
mei 2020

Deuren

19:00

Waar

  • CHAPITEAU - ORANGERIE - ROTONDE
zaterdag
12
mrt 2022
Regarder les hommes tomber

Deuren

19:30

Waar

  • Orangerie Medium
dinsdag
03
maart 2020
DAY OF SHOW 23
TICKET 20
BOTACARTE 17

Partners