ALASKA GOLD RUSH - ÉQUIPE DE FOOT

folk, rock
dinsdag
10
mei 2022
  • Rotonde
20:00
TICKET 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

18:00 Parc opens
20:00 Doors open (Rotonde)
20:30 Équipe de Foot
21:30 Alaska Gold Rush

Release party van vaste waarden en folk-rock-toppers uit de lokale scene

Wanneer

di. 10 mei, 2022

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
nuits 2022
nuits 2022

Alaska Gold Rush knutselt met folk in de garage en komt naar buiten met nieuwe invullingen van het genre. Het Brusselse duo verkondigt z’n verhalen in liedjes met poëtische teksten en subtiele melodieën, gebruik makend van een indrukwekkende gitaar-drum combinatie. Renaud Ledru (gitaar, zang) en Nicky Collaer (drums) vullen de hele ruimte tussen hen in, wisselen intense passages en rustige momenten af in een betoverende golfbeweging. Alsof Two Gallants Big Thief tegen het lijf lopen.

Met hun eerste twee albums en talrijke EP's heeft het duo z’n overvloedige creativiteit de vrije loop gelaten en dankzij meeslepende podiumprestaties op enkele jaren tijd een plaats veroverd in de Belgische en Franse muziekwereld. In de lente van 2022 zal Alaska Gold Rush derde album 'Human Flare' uitbrengen. Tien sprankelende tracks met menselijke relaties als basis. Opgenomen en gemixt in Brussel door oude vriend Gaethan Dehoux (Témé Tan, BRNS, Alpha 2.1), zit dit nieuwe album vol melodieën en dynamiek in een gepolijste productie.

Alaska Gold Rush - Arsonist
Alaska Gold Rush - Trampoline
equipe_de_foot

EQUIPE DE FOOT

Sinds de oprichting in 2015 is Équipe de Foot voor Alex (zang/gitaar) en Mike (zang/drums) een speeltuin waarin niets verboden is: het duo klinkt als een elftal en schrijft liedjes die spontaniteit en complexiteit combineren, noise en pop, garage en lo-fi. Équipe de Foot werd al snel opgemerkt door Odezenne en opende voor hen in Frankrijk, België, Engeland en Zwitserland. Op het podium gedraagt Équipe de Foot zich als een olifant in een porseleinkast met een geluid dat alles opslokt, verplettert maar ook ontroert. Vandaag zijn ze terug met een nieuw album getiteld ‘Geranium’. Het maken van deze plaat nam bijna anderhalf jaar in beslag. Het is tegelijkertijd vrijer, overvloediger, intiemer, volmaakter en directer.

Équipe de Foot - 15 Octobre
dinsdag
10
mei 2022
TICKET 20.5
EARLY BIRD TICKET 16.5
BOTACARTE 13.5
Koop tickets

Extra info

— TIMING

18:00 Parc opens
20:00 Doors open (Rotonde)
20:30 Équipe de Foot
21:30 Alaska Gold Rush

Partners