AIME SIMONE - USEA

pop
woensdag
25
oktober 2023
  • Orangerie
19:30
DAY OF SHOW 25.5
TICKET 22.5
BOTACARTE 19.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Usea
21:00 Aime Simone

Intieme post-pop van een wereldster in wording

Wanneer

wo. 25 okt, 2023

Waar

  • Orangerie

Deuren

19:30

Organisatie

Botanique
press
"Ex-mannequin en passe de devenir pop star."
L'Echo

Aime Simone is nog jong, maar heeft al in een aantal van de grootste wereldsteden gewoond. De invloed van steden als Parijs, Berlijn, Los Angeles en Wenen zijn hoorbaar in de post-pop die hij maakt. Of het nu gaat over de gitaar - die hij al sinds 11-jarige leeftijd speelt - of de elektronische productie, Simone beheerst alle aspecten van de songs die hij maakt. Inspiratie haalt hij uit genres zo divers als pop, trap, techno, reggaeton en soul, en zijn stem is het puzzelstukje die alles laat samenvallen.

 

Ondanks de gigantische steden waar hij woonde, maakt Simone introspectieve muziek, een emotionele foto van het pad dat hij al heeft afgelegd. Het is het soort creatieve intimiteit waar iemand als Billie Eilish of Yung Lean wel weg mee weet. Simone, die zijn artiestennaam haalde bij de voornamen van zijn grootouders, vindt telkens de gulden middenweg tussen commerciële muziek en zijn DIY-underground-achtergrond. Voor de cover van recentste album ‘Oh Glory’ werkte Simone samen met zijn levenspartner Sonja Fix en AI-artiesten.

Aime Simone - New World
Aime Simone - Give Me Love or Give Me Nothing (Live)
usea

USEA

Usea est un artiste belge venant de Bruxelles. Il est à la fois auteur, compositeur et interprète. Influencé par différents styles musicaux, le jeune Usea parvient à créer un son qui lui est propre. Il s'inspire d'artistes tels que Bon Iver, Frank Ocean ou encore James Blake. Créer un lien avec ses auditeurs est ce qui le motive. Il souhaite apporter un soutien émotionnel aux personnes sensibles à sa musique.

Usea - I wonder
woensdag
25
oktober 2023
DAY OF SHOW 25.5
TICKET 22.5
BOTACARTE 19.5
Uitverkocht

Extra info

19:30 doors open (Orangerie)
20:00 Usea
21:00 Aime Simone

Partners