Back to overview

Nieuws

STILL (A)LIVE AT MUSEUM

still (a)live at museum
Drie weekends lang krijgen livemuzikanten en dj’s de gelegenheid om de expo onder te dompelen in hun klankkleuren.

De Botanique is een huis gewijd aan hedendaagse cultuur binnen muziek en beeldende kunst. Met het initiatief Still (a)live at Museum verenigt het die twee activiteiten. Drie weekends lang krijgen livemuzikanten en dj’s de gelegenheid om de expo onder te dompelen in hun klankkleuren.

De tentoonstelling van Cécile Massart confronteert ons met de problemen omtrent nucleair afval. Net daarom vindt de kunstenares zelf dit een fijn initiatief. Zo wordt er immers wat leven geblazen in het donkere universum van deze expo.

Er zijn per dag, zowel vrijdag, zaterdag als zondag, telkens twee sessies (slots) mét extra klank. Binnen elke sessie wordt er ongeveer 30 minuten gespeeld.

26.03 — Obsequies, geroemd om zijn experimentele en messcherpe collages in experimentele muziek

Koop je tickets: 16:00-17:00 17:00-18:00

27.03 — SAGAT, sterkhouder van de Brusselse electronicascene en sterkhouder op Vlek

Koop je tickets: 16:00-17:00 17:00-18:00

28.03 — Cabasa, dj die zowel op de hersenen als op de hersenen mikt

Koop je tickets: 16:00-17:00 17:00-18:00

Er wordt niet meer volk toegelaten dan tijdens het normale museumbezoek en de prijs blijft eveneens ongewijzigd. Reserveren wordt sterk aangeraden. 

De gezondheid van het publiek wordt gegarandeerd door het coronaprotocol dat momenteel al toegepast wordt voor normale museumbezoeken.


Still(a)live geeft zo muzikanten de kans om (in beperkte mate) hun activiteit verder te zetten, terwijl de concertzalen nog gesloten moeten blijven. 

De Botanique steunt, conform haar missie binnen de FWB (Federatie Wallonië Brussel), ook tijdens de pandemie lokale muzikanten en beeldend kunstenaars. Met meer dan 50 residenties (goed voor 200 dagen) en 45 livestreams bleef het cultuurhuis de voorbije maanden de thuishaven voor opkomende en gevestigde artiesten. 

Beetje bij beetje komt het einde van deze crisis in zicht. Wij willen graag stap per stap de cultuur terug in gang trappen. Meer dan ooit hebben artiesten nood aan zichtbaarheid, aan contact met het publiek, aan het kunnen delen van hun werk.