Back to overview

Nieuws

LES NUITS BOTANIQUE 2021: EERSTE NAMEN ONTHULD!

Les Nuits 21

 

Op de poster van Les Nuits Botanique 2021 zien we een opklaring boven Brussel. Het is een momentopname van onze stad, geschilderd door Theodoor Van Heil in 1692. Dit schilderij kan je terugvinden in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van Brussel, het museum dat zo vriendelijk was om ons dit beeld te laten gebruiken. 

Sinds maart 2020 is de wereld onder dat wolkendek tot stilstand gekomen en is het sociale leven, net zoals op een schilderij, bevroren. Dat wil niet zeggen dat we de afgelopen maanden in Botanique hebben stilgezeten. Meer dan 50 artiesten zijn hier residenties komen doen en gaven afsluitend een livestreamconcert, in totaal goed voor zo’n half miljoen Facebook-views. 

In oktober 2020 hebben we, tussen twee golven door, een eerste aangepaste editie van Les Nuits op poten gezet. Die toonde toen al aan dat er mits een strakke organisatie en dankzij een begripvol publiek op cultureel vlak mooie dingen mogelijk zijn. Ondertussen hebben we intens en meer dan ooit samengewerkt met andere actoren uit de Belgische event- en muziekwereld om een terugkeer naar live concerten mogelijk te maken. 

Samen met ons publiek tellen we af om de intussen opgehoopte energie eindelijk naar buiten te kunnen laten. Op Les Nuits Botanique vieren we met artiesten, sector en muziekliefhebber de terugkeer van live muziek.

De omstandigheden dwingen ons om met de regelmaat van de klok onze voorbereidingen en plannen te herzien, dat weten we. We zullen ons daardoor niet uit het lood laten slaan.  De wolken zullen soms nog donker zijn, maar ze waaien voorbij, de lucht wordt blauw... en Les Nuits gaan door met fonkelende sterren aan de hemel en de sterren van morgen op onze podia!