Back to overview

Nieuws

De deuren blijven gesloten, maar de activiteit gaat verder

Le Botanique

 

We gaan weer open en het publiek komt terug. Maar tot het zover is, moeten we achter gesloten deuren werken. Voor we in de lente (hopelijk!) weer volop samen van concerten kunnen genieten, overbruggen 15 residenties de winter.

Girls In Hawaii zijn intussen al een paar dagen in de Orangerie aan de slag. Op 25 november spelen zijn om 19u een concert, dat live te bekijken zal zijn via onze Facebookpagina. Daarna volgen: Annabel Lee, Great Mountain Fire, Camille Camille, Saudade, Ana Diaz, Antoine Flipo (Glass Museum), SKY H1, Frenetik, Aurel, Milk TV, Geeeko, RORI, MEYY en Mika Oki & Maoupa Mazzocchetti.

Met deze residenties geven we wat zuurstof aan ons team en aan de bijna 50 acts en kunstenaars die een nieuwe show of expo voorbereiden. En tegelijkertijd bieden we ook iets aan ons publiek, dat al in grote getale achter de buis present tekende voor onze livestreams.

Terwijl de Orangerie en de Rotonde een werkvloer zijn voor muzikanten, krijgen kunstenaars de ruimte om hun expo’s voor te bereiden en de tijd om al hun technische vragen te beantwoorden.

Stephan Balleux en Cédric Dambrain werken er een interessante dialoog uit tussen beeldende kunst en soundscapes, terwijl het Collectif VOID een originele, monumentale en poëtische scenografie onderzoekt. Zij gaan met een ambitieus project op zoek naar de origine van de geluidsopname.

In totaal zullen er in 2020 met ons residentieprogramma meer dan 1500 werkdagen voor muzikanten, kunstenaars, geluid- en lichttechnici en livestreamregisseurs gecreëerd zijn. De streams zullen in totaal door meer dan 300.000 mensen bekeken worden.

Terwijl we wachten op de grote heropening, krijgt de Botanique bijna letterlijk een nieuw kleedje. De duizenden vierkante meters serre worden gerenoveerd. Ondertussen zijn de verdraaide schoonheid van Gauthier Huberts portretten en het parcours van Yoel Pytowski klaar om opnieuw open te gaan voor het publiek.

We weten niet of Kerstmis in december zal kunnen doorgaan, maar Les Nuits Botanique vinden wel degelijk plaats in mei! Het programma komt beetje bij beetje tot stand en toont dat niet alleen wij de hoop erin blijven houden.

Tot snel,

Het team van de Botanique

 

Zomer- en herfst- en winterresidenties van de Botanique 2020:

Glauque, Laryssa Kim, Jawhar, Judith Kiddo, BRNS, S O R O R, Glass Museum, ascendant vierge, Yokaï, Françoiz Breut, Paradoxant, Esinam, The K., Under The Reefs Orchestra, Charlène Darling, Badi, Blu Samu, David Numwami, Ashley Morgan, River into Lake, YellowStraps, Nicolas Michaux, Bombataz, Girls in Hawaii, Annabel Lee, Great Mountain Fire, Camille Camille, Saudade, Ana Diaz, Antoine Flipo, SKY H1, Frenetik, Aurel, Rori, Milk TV, Geeeko, MEYY, Mika Oki & Maoupa Mazzocchetti, Stephan Balleux, Cédric Dambrain et Collectif VOID.