Back to overview

Nieuws

NIEUW: Onze Herfstresidenties, met publiek én stream

Résidence

 

Vier maanden: zolang is het geleden dat we de deuren van onze concertzalen hebben moeten sluiten. Veertig dagen: nog zolang tot we normaal gezien ons najaarsprogramma zouden aanvangen. Het ziet er echter minder en minder naar uit dat concerten zoals gebruikelijk gaan plaatsvinden. Meer dan 300 performances zijn sinds 13 maart geannuleerd, uitgesteld en opnieuw uitgesteld, terwijl we voor heel wat concerten nog afwachten of en in welke hoedanigheid die gaan kunnen doorgaan.

Artiesten en publiek staan te popelen om opnieuw optredens te kunnen geven en bij te wonen, en ons team wil liefst zo snel mogelijk haar passie weer mogelijk kunnen maken. 

We vonden het onze taak om in de mate van het mogelijke toch nog activiteit in onze zalen te laten doorgaan. Daarom lanceerden we een programma van Zomerresidenties, dat intussen al van start is gegaan. 16 acts maken zo gebruik van onze zalen voor repetities in de best mogelijke omstandigheden, inclusief begeleiding van licht-, beeld- en geluidtechnici. Drie dagen lang krijgen ze de sleutels van een van onze zalen, aan het einde geven ze een miniconcert dat via livestream op Facebook en YouTube te zien is. Dankzij die begeleiding en onze multi-camera-opstelling hopen we performances te kunnen streamen die de virtuele ervaring zo dicht mogelijk doet aansluiten bij een echte concertervaring. Met gemiddeld 10000 views per livestream, denken we dat het publiek dat weet te appreciëren. 

Gezien de evolutie van de coronamaatregelen, zijn we nog niet in staat om een volledige heropening van onze zalen aan te kondigen, hoewel we blijven hopen dat het najaarsprogramma en de uitgestelde Nuits Botanique alsnog kunnen plaatsvinden. We merken dat zowel het publiek als de artiesten diezelfde wens delen en concerten willen bijwonen, zelfs als die een speciaal protocol vergen.

Vandaar lanceren we na de Zomerresidenties nu de Herfstresidenties. Het principe blijft hetzelfde, alleen openen we nu de Orangerie voor een publiek van 50 personen en de Rotonde voor een publiek 25 personen. Dit zal natuurlijk gebeuren volgens de regels opgelegd door de overheid, om de gezondheid van het publiek en de artiesten te garanderen. Moest de situatie het toelaten, dan zetten we later nog extra tickets in verkoop. Voor zo’n miniconcert vragen we 10€ (inclusief adminkosten).

Tijdens deze residenties werken de artiesten aan nieuw materiaal, ofwel in het kader van een nieuwe plaat, ofwel in het kader van een bijzonder project voor Les Nuits Botanique. De artiesten zullen dan ook later, wanneer hun project helemaal afgewerkt is, een officiële voorstelling ervan geven in onze zalen.

We zijn verheugd vandaag het programma van deze mini-residentieconcerten/livestreams te kunnen aankondigen. Op de agenda: Blu Samu, Bombataz, Charlène Darling, ESINAM (+ band), Nicolas Michaux, River Into Lake, SKY H1 en YellowStraps.

Wij kijken er alvast naar uit opnieuw publiek in onze zalen te zien.