Back to overview

Nieuws

Les Nuits Botanique 2020: Nieuwe data!

Nieuwe data: Les Nuits Botanique 2020 zullen plaatsvinden van 1 tot 11 oktober

 

Het zijn onzekere tijden. We zijn allen bezorgd om onze medemens. Wat ons nu dan ook bezig houdt: hoe moeten we als concertzaal omgaan met deze verregaande verstoring ons dagelijks leven?

In naleving van de overheids nieuwe regels rond ‘social distancing’, hebben wij al tientallen concerten opgeschort tot en met 5 april.  We zijn de voorbije dagen voortdurend in contact geweest met artiesten en andere partners, op zoek naar de best mogelijke oplossing voor iedereen die uitkijkt naar het begin van het festivalseizoen en naar Les Nuits Botanique.

Vanuit dit standpunt kunnen we vandaag bekendmaken dat Les Nuits 2020 worden uitgesteld van begin mei naar 1 tot 11 oktober. Les Nuits Botanique verhuizen dus naar het einde van de zomer... daar waar het in de vorige eeuw allemaal begon!

Ook voor Les Nuits was er geen ontkomen meer aan, net als voor onze vrienden van Roots & Roses Festival, en talloze andere organisaties in binnen- en buitenland. We werken al dagen, zelfs nachten, samen met alle artiesten en hun booking agents om voor elk van hen een nieuwe datum te vinden. Sommigen zullen een plaats vinden in deze nieuwe oktober-editie, anderen krijgen een podium in ons normaal concertseizoen.  Er zullen ook samenwerkingen volgen met het festival Francofaune, dat in dezelfde periode wordt gehouden.

We kondigen alle verplaatsingen en annulaties zo snel mogelijk aan. Alle informatie verschijnt meteen op al onze communicatiekanalen. De geplande concerten tussen 5 april en het begin van Les Nuits gaan tot nader order nog steeds door.

We waren ontzettend blij met en trots op de affiche van Les Nuits Botanique 2020, en keken er samen met de artiesten en ons publiek vol enthousiasme naar uit.  We hopen datzelfde enthousiasme zo snel mogelijk terug te kunnen delen met jullie, in een van onze concertzalen en overal elders waar de liefde voor muziek heerst. Samen met honderden artiesten, partners en medewerkers uit de muziekindustrie doen we er alles aan om jullie op de beste manier te verwelkomen na deze vreemde periode. 

Met pijn in het hart laten we onze oorspronkelijke plannen voor Les Nuits achter, we wassen grondig onze handen en gooien ons met passie en vol energie in de voorbereiding van Les Nouvelles Nuits', in oktober dus.

Meer info over het programma en de data vind je hier.