Ão - Dora Morelenbaum

singer-songwriter
vrijdag
26
april 2024
  • Rotonde
20:00
Bota'Carte 14.5
Ticket 17.5
Day of Show 20.5
Uitverkocht

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Dora Morelenbaum
21:45 Ão

Braziliaanse met glasheldere stem klinkt tegelijk modern en beïnvloed door persoonlijke helden

Wanneer

vr. 26 apr, 2024

Waar

  • Rotonde

Deuren

20:00

Organisatie

Botanique
AO
Banner Nuits 24

ÃO

Ão is een jong en veelbelovend viertal dat een opwindende mix brengt van saudade, indie en subtiele elektronica, met de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn als kers op de taart. Corijn put uit haar Mozambikaans-Portugese roots voor de Portugese en Engelse zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken en productie van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers.

De nog prille carrière van Ão nam rond de jaarwisseling een hoge vlucht met de bezwerende single ‘Mulher’, die niet alleen in eigen land indruk maakte maar zelfs werd opgepikt door het invloedrijke KEXP uit Seattle. De opvolgers zullen de belangstelling alleen maar aanzwengelen, in heel Europa, en mogelijk ver daarbuiten. Ão werkt ook aan een debuutalbum (dat in het najaar verschijnt), waarvoor het z’n bedwelmende sound verder uitdiept, dansbaarder maakt en er een poppy randje aan toevoegt. Denk aan FKA Twigs, Lhasa de Sela, Arooj Aftab, Çeu of James Blake.

Live is Ão ronduit mind-blowing, niet zomaar een goeie show met geweldige muzikanten en een fantastische stem, maar een adembenemende, unieke en opwindende ervaring. Wie het wil meemaken, rept zich komende zomer naar al jouw favoriete festivals, en in het najaar naar een resem andere locaties, na de release van het album.

En voor wie zich afvraagt wat Ão [ɐ͂w̃] precies betekent: afhankelijk van hoe je het uitspreekt, kan het verschillende dingen uitdrukken: iets moois, iets treurigs of iets pijnlijks, verwondering, of gewoon totale onzin. Al staat het in de sterren geschreven dat die laatste betekenis niet van toepassing zal zijn op de verdere carrière van Ão, zeker onder de vleugels van het gereputeerde Busker en booker Willem Vandesande.

Ão ~ O Vazio
Ão ~ Outra Mulher ~ live at Coliseu dos Recreios | Lisbon
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1uf1e51L1xi3Gcl3y9yYA8GyyVAYEVyL6

DORA MORELENBAUM

Dora Morelenbaum is een van die verbazingwekkende stemmen die de nieuwe Braziliaanse muziekscene domineren. Naast haar soloproject is ook lid van het Latin Grammy-winnende Bala Desejo kwartet.

Haar solo EP ‘Vento De Beirada’ is een reis naar een betoverende wereld die verre herinneringen oproept aan een voorbije liefde. De EP heeft een tumultueus, avant-gardistisch geluid dat zowel eigentijds is als beïnvloed door haar idolen, zoals Gal Costa en Maria Bethânia. ‘Live at Glasshaus’, haar recentste release, is dan weer een perfecte kennismaking mett de dromerige sfeer die ze op het podium opwekt.

Dora Morelenbaum - JAPÃO
Folhetim - Dora Morelenbaum

Similar events

maandag
03
jun 2024
Angélica Garcia
folk, singer-songwriter

Deuren

19:30

Waar

  • Witloof Bar
vrijdag
26
april 2024
Bota'Carte 14.5
Ticket 17.5
Day of Show 20.5
Uitverkocht

Extra info

20:00 doors open (Rotonde)
20:30 Dora Morelenbaum
21:45 Ão