Sans Titre, Islande, Hiver 2015 © Sébastien Van Malleghem

Praktische Info

Uren:

Van Woensdag tot Zondag - 12:00 à 20:00

Tarieven:

Gratis toegang

OPENINGSUREN FEESTDAGEN OPEN 24.12.16 en 31.12.16 : 12.00-18.00  - GESLOTEN op 25.12.16 en op 01.01.17 

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

U bent hier

SÉBASTIEN VAN MALLEGHEM. NORTH ROAD

donderdag 15.12.16 - zondag 15.01.17
Galerie

Deze jonge fotograaf studeerde af aan de Ecole ‘Le75’ in Brussel in 2009 en heeft al meerdere reportages op zijn palmares die door de internationale kritiek werden opgemerkt. Zijn scherpe en sombere visuele stijl, die gepaard gaat met een engagement en een vastberadenheid die tegen alles bestand zijn, maken van hem één van de meest overtuigende jonge talenten van deze afgelopen jaren.

Sinds 2008 volgen zijn projecten elkaar op in een duizelingwekkend tempo. Daaronder vinden we Police, een avontuur bij een nachtbrigade; Prisons, een echte onderdompeling in de gevangeniswereld; The Ruins of the power, een expeditie in het Libië na Khadaffi; The Last shelter bij de junkies, daklozen en andere verworpenen in de straten van Berlijn; of Deposito Temporal, in de mortuaria van Mexico.

In North Road, een reeks die hij in 2012 aanving, parallel met zijn andere werken, geeft hij zijn documentaire insteek prijs voor een meer poëtische en introspectieve dimensie.

Tijdens een verblijf in Noorwegen raakte Sébastien Van Malleghem bevangen door de Scandinavische landen. Sindsdien voerden zijn omzwervingen hem van Denemarken tot Ijsland, met een omweg via Finland en Zweden. North Road is het visuele relaas van deze odyssee vol contrasten. Met haar adembenemende en tijdloze landschappen, en haar vlijmscherpe levensscènes of portretten lijkt de reeks meer op een sterrenbeeld dan op een lineair traject. Binnen de uitbarsting van emoties waaruit de reeks is samengesteld, vindt de fotograaf het juiste evenwicht tussen het sublieme en het banale, het grandioze en het intieme. Het oog van Sébastien Van Malleghem is in dit werk meer geneigd tot dromen, maar blijft levendig en scherp; zowel wanneer het decor zich leent tot zuivere beschouwing, tot de vervoering van de grote ruimtes, tot de ervaring van de eenzaamheid als wanneer hij de zorgeloze en teugelloze jeugd vastlegt doe zich schaamteloos voor zijn lens blootgeeft.

Sébastien Van Malleghem won verschillende prijzen, waaronder de Bozar/Nikon Monography Serie Award 2015 voor de reportage Prisons.

Hij gaf ook de werken Police (2015, Editions Yellow Now, collectie Angles vifs) en Prisons (2015, André frère Editions) uit, die door Time werden uitgeroepen tot de beste fotoboeken van het jaar 2015.

Zijn beelden zijn regelmatig te zien in de pers, in de krant De Standaard, als onafhankelijke medewerker, maar ook in Le Soir, De Morgen, Le Vif/L’Express, Paris Match, Le Monde, Time.

 

Sébastien Van Malleghem wordt gesteund door de beurs Vocatio en Nikon Belgium. 

 

          NIKON