Hits of Sunshine (sun blue) (c) Dries Segers, 2017

Praktische Info

Uren:

Van Woensdag tot Zondag - 12:00 tot 20:00

Tarieven:

Gratis Toegang

Muzex

Wanneer je een concertticket koopt en 'slechts' 2€ extra betaalt, kan je diezelfde avond ook naar de lopende tentoonstelling gaan kijken!

U bent hier

DRIES SEGERS - HITS OF SUNSHINE

donderdag 22.06.17 - zondag 23.07.17
Galerie

Met Hits of Sunshine voert de jonge fotograaf Dries Segers ons naar de poëtische grenzen van de analoge fotografie, waarin reële opnames en kosmische illusies met elkaar worden geconfronteerd.

In een vorig werk, Seeing a Rainbow, opgemerkt in 2015, werd op individualistische wijze zijn voorkeur voor het ontleden van kleur en licht al aangekondigd. Langsheen doorweekte tapijtjes, bloeduitstortingen of geïriseerde plassen ontwaart hij de meest onverwachte regenbogen in het dagdagelijkse.

De ontdekking van onherkenbare beelden in zijn eigen negatieven onthult voor hem een onverwachte zijde van zijn creatie, dat van een onopzettelijk corpus dat zowel het concept van de auteur als de grenzen van de fotografie in vraag stelt. Geïntrigeerd door hun grillige eigen esthetiek verzamelt hij deze onbewuste beelden in een reeks met als titel Undecided Photographs, voorgesteld in de tentoonstelling Fabulous Failures, en slaat hij resoluut de weg in van het verkennen van het fotografische medium. In de volgende reeks, Black Body, werkt hij dan rechtstreeks op de fotogevoelige film, hij brengt er veranderingen op aan, brandvlekken en thermische variaties die na het afdrukken tot uiting komen in abstracte en haast picturale chromatische vormen.

Voor zijn solotentoonstelling in de Galerie van de Botanique knoopt Dries Segers weer aan bij het gebruik van het fototoestel en zet hij tegelijkertijd zijn experimenten voort, als een leerling-tovenaar. Hij is vastbesloten om het zonlicht zijn filmpje te laten kwetsen, hij speelt met zijn lens en gebruikt lange belichtingstijden. En dan doet de magie haar werk. De afdruk van het traject van de zon komt dan tot uiting in spectrale en gekleurde openbaringen en levert haast irreële beelden op, alsof ze van andere planeten komen.

Dries Segers (1990), woont en werkt in Antwerpen.

In 2013 haalde hij een master in visuele kunsten-fotografie Sint Lukas, Brussel. Zijn werk was herhaaldelijk te zien op persoonlijke en collectieve tentoonstellingen, meer bepaald in Bozar (canvascollectie 2008), in het Fotomuseum van Antwerpen (Braakland, 2016), in Brakke Grond in Amsterdam (.tiff, programma van het Unseen festival, 2015), in het CultuurCentrumMerksem (What is behind that curtain? 2017).

Hij is tevens auteur van het fotoboek Seeing a rainbow, uitgegeven door De Warande in 2015.

Met Seeing a Rainbow maakte hij deel uit van de selectie van .tiff, het tijdschrift van het Fotomuseum van Antwerpen in 2015 en sinds 2008 werkt hij regelmatig voor de pers, meer bepaald voor De Standaard, Weekend Knack, De Morgen en Canvas.