U bent hier

In de tien jaar, dat Piano Club bestaat, hebben ze hun signature sound gesmeed uit talloze samenwerkingen en projecten, waarbij ze modes en trends hebben overleefd en zich voortdurend hebben aangepast zonder hun eigenheid op te geven. 

In 2016 staat de groep er terug met Fantasy Walk. Op dit derde album probeert de groep van het doodgewone iets onverwachts te maken door een elixir van moderne pop te brouwen waarin eightiesinvloeden worden gecombineerd met gewiekste melodieën vol kosmische obsessies. Harmonieën barsten uiteen in synthvelden en scherpe riffs; zoals in epische popsingle "Comets", waarin de stem van Antony ongekende hoogten bereikt, of in het uiterst dansbare "Christine". 

Ondanks het feit dat de plaat even kleurrijk lijkt als de satijnen bomberjacks van de band, is ze toch diepzinnig en stelt ze de wereld in vraag. 's Morgens werden de songs geschreven om ze 's namiddags op te kunnen nemen, alles binnen een strikt tijdsschema. En er klinkt een zekere, feestelijke nostalgie in door, hoewel ze zich ook helemaal stort in een mysterieuze toekomst. In een nummer als "Esther" wordt de evolutie van een persoonlijkheid doorheen de verschillende levensfases (Crocodiles, Everytime) gecombineerd met ervaringen en ontmoetingen, vreugde en pijn.

 Naar goede gewoonte heeft Piano Club deze plaat weer helemaal zelf gemaakt. Fantasy Walk is dan ook bijna een ambachtelijk werkstuk, helemaal zelf geproduceerd in de thuisstudio tot en met de hoes, die grotendeels met de hand getekend werd door Ludi.

Ook op het podium stellen ze zichzelf opnieuw in vraag en wordt de groep aangevuld met een koor. De basisrockband wordt zo omringd door twaalf personen en met de vrouwenstemmen aan de percussie wordt de metamorfose in gang gezet. Piano Club is er met andere woorden helemaal klaar voor. 

PIANO CLUB - ME & MYSELF

PIANO CLUB - LOVE HURTS

Piano Club - Botanique

More info

Label: 
Jaune Orange
Laatste album: 
Fantasy Walk (14.10.16)
Last single: 
Christine