U bent hier

Les Nuits

La Jérôme (creatie) - Mario Batkovic

zondag 14.05.17
sociaal-bewuste soul en dé accordeonist van het jaar
Zaal: 
Grand Salon De Concert!, Staand
Genre: 
singer-songwriter, jazz, pop, world, classique, experimental, classical
Timing: 
  • 19:30 doors
  • MARIO BATKOVIC 20:00 - 20:50
  • LA JÉRÔME (CRÉATION) 21:10 - 22:15
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 

 

"Deze installatie is een unieke gelegenheid om het werk van La Jérôme eens op een andere manier te ontdekken.

Voor de gelegenheid worden nummers van op haar eerste album herwerkt en in een nieuw muzikaal jasje gestoken. Daarbij worden minder bekende nummers opvist, alsook enkele nummers die ze samen met Marc Moulin schreef.

Door elementen uit de klassieke muziek toe te voegen aan de nummers van La Jérôme vallen de verschillende genres die aan de basis van haar geluid liggen beter op, en leer je haar muziek op een andere manier kennen.

Bovendien is er de toevoeging  van violisten, cellisten en dirigent Jean-Paul Dessy, maar ook van componist en arrangeur Nicolas Vandooren." (La Jérôme)

Voor een artiest is de weg naar een eigen, authentieke, en coherente esthetica vaak lang en uitgestippeld met draaien en bochten, vergelijkbaar met de eb en vloed van de nevelvormige opvatting en zoektocht naar hetgeen het initieel artistiek insti

Het is praktisch onmogelijk om het eigenzinnige universum van Mario Batkovic samen te vatten. Deze virtuose accordeonist bouwt de brug tussen klassieke en experimentele muziek.

De leefwereld van Jean-Paul Dessy vindt zijn ontstaan deels door een klassiek traject (cellist en dirigent), maar ook bewandelde hij de dwarsweg van elektro en rock.

La JEROME - Bye Buy World

Mario Batkovic Solo: RESTRICTUS (Accordion) [Official Music Video]

Mario Batkovic - ESNS 3voor12 Sessions 2017

La Jérôme - Botanique

Koop tickets

Bota’Carte: 12€
Voorverkoop: 15€
Verkoop: 18€
(Kosten inbegrepen)

Share

Partners