U bent hier

Concert

Body Farm Festival - Chapter II

vrijdag 14.10.11
Zaal: 
Orangerie,
Genre: 
cold wave, rock, post-punk, new-wave, noise, experimental, electronic, minimal, pop
Timing: 
  • 20:00
Organisatie: 
Botanique
Over dit concert: 

30th anniversary of Parade Ground

 

AFTER PARTY @ CBS with DJ Borg (Boby Beats Anvers) - Dj H8red & Dj Pikaert (St Niklaas)

Parade Ground werd in 1981 opgericht door Jean-Marc en Pierre Pauly. Al snel worden ze pionniers van de cold wave, synthpop en de EBL. Ze brengen hun eerste single uit in 1983, met als producers niemand minder dan Daniel B.

De singer-songwriter Samy Bimbach (ook gekend als DJ Morpheus en de ex-zanger van Minimal Compact) is de spil van Morpheus Secret, een groep die grossiert in tegelijk rustige en loodzware punkrock.

Tzii is cineast en componist, en brengt electronica met een experimentele en ambient inslag. Hij bezorgt de luisteraar een auditieve en visuele ervaring die gedrenkt is in sombere, nerveuze en soms gewelddadige sferen.

De synthese, de synthesizer, … Het begin van een auditief avontuur dat het denken over en het maken van muziek grondig dooreen zou gooien, de manier ook om muziek te doen evolueren naar een nieuwe dimensie: die van het geluid.

Onder het pseudoniem Dive bracht Dirk Ivens (The Klinik / Absolute Body Control) in 1990 een eerste solo album uit, waarop een mix van minimal, hypnotische beats te horen was en de teksten het hadden over hoop, angst en de dood.

Tussen 1978 en 1981, voor ze zich bij Front 242 voegden, maakten Patrick Codenys en Jean-Luc De Meyer muziek op de eerste, analoge synthesizers van die tijd.

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/XT7IKRWugcI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Koop tickets

Bota’Carte : 12€
Voorverkoop : 15€
Verkoop : 18€

Share